Annonce
Østjylland

Hovsa-kryds laves om: Nu er der sat dato på

Det notoriske kryds ved Mindet bliver nu lavet om. Foto: Axel Schütt
Fra 5. august vil der være permanent adgang mellem Dokk1 og Europaplads.
Annonce

MINDET: Det meget omdiskuterede og udskældte kryds ved Mindet åbner som T-kryds, og nu er der sat dato på.

Fra 5. august åbner mindet i en ny udgave, som skal gøre op med trafikanternes frustrationer og give permanent adgang mellem Dokk1 og Europaplads i en etårig forsøgsperiode.

- Krydset ved Mindet har langtfra fungeret optimalt. Det gør vi nu noget ved med en trafiksikker løsning, som sikrer bedre adgang til vigtige destinationer som Sydhavnskvarteret og Dokk1. Vi kommer til at overvåge løsningen nøje og er klar til at lave eventuelle justeringer løbende, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Løsningen på de store trafikale problemer i området blev et T-kryds med permanent adgang mellem Dokk1 og Europaplads. For at undgå, at der opstår kø hen over letbaneskinnerne eller ned ad Havnegade mod Europaplads, bliver strækningen mellem Dokk1 og Balticagade lukket ved hjælp af sænkbare pullerter i myldretiden mellem klokken 6.30-9.30 og klokken 14.30-18.00 på hverdage.

Sådan kommer T-krydset til at fungere fremover. Illustration: Aarhus Koomune
Annonce

Lukket i anlægsperioden

Arbejdet betyder, at Mindet på strækningen fra Dokk1 til Balticagade bliver lukket fra mandag 8. juli og frem til, at den nye løsning åbner 5. august. Der vil være adgang til Dokk1 fra Europaplads i hele perioden.

Løsningen vil blive nøje overvåget, og pullerternes åbningstider eventuelt justeret i den etårige forsøgsperiode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce