Annonce
Randers

Hummelhof & Vrelits er nyt advokatfirma nummer to i Randers på blot en uges tid

Lasse Hummelhof Frandsen (tv) og Tim Vrelits Henningsen har åbnet nyt fælles advokatkontor i St. Kirkestræde i Randers. Hurtig og nem tilgængelighed skal sammen med konkurrencedygtige priser skabe solidt fodfæste i det kronjyske . Foto: Annelene Petersen
Hummelhof & Vrelits tror på - med henvisning til antallet af advokater i Randers - at der er rigeligt med plads i markedet. Og så stiller de to partnere også med tilsammen en menneskealders bred juridisk erfaring.

Randers: Det er blot en god uges tid siden, at vi her i spalterne kunne fortælle om et nyt advokatfirma i Randers, Palsgaard Møgelvang Johannsen Advokater, og nu kan vi så supplere med nyheden om, at byen har fået endnu et af slagsen.

Hummelhof & Vrelits hedder det seneste skud på stammen, som har adresse i St. Kirkestræde, hvor den samlede stab indtil videre udgøres af de to partnere Lasse Hummelhof Frandsen og Tim Vrelits Henningsen.

Selv om åbningen af to nye firmaer på så kort tid måske umiddelbart kan lyde som en markant udvidelse af advokat-kapaciteten i Randers, skulle der ikke være den store fare for decideret overkapacitet af den grund. I hvert fald ikke, hvis man sætter antallet af advokater i byen op mod befolkningens størrelse og sammenligner tallene med tilsvarende fra andre byer.

Og det er blandt andet, hvad Hummelhof og Vrelits har gjort, inden de besluttede sig for at prøve lykken med fælles virksomhed i den kronjyske hovedstad.

I Randers Kommune er der således - efter åbningen af de to nye kontorer - 2717 borgere for hver advokat. Til sammenligning er der i de to på mange måder sammenlignelige byer og kommuner Horsens og Kolding henholdsvis 1654 og 1179 borgere per advokat.

- Der burde med andre ord være et marked, som også levner plads til os, siger Lasse Hummelhof Frandsen.

Annonce

Kender hinanden

Samtidig er der gode chancer for, at samarbejdet mellem de to bliver en succes - også selv om deres respektive karrierer indtil i dag har haft vidt forskellige forløb.

- Men vi kender hinanden helt fra studietiden, fortæller Tim Vrelits Henningsen.

De har således begge arbejdet i studenterrådets retshjælp tilbage i 2006 og fandt allerede dengang ud af, at de svingede ganske godt sammen. At de siden har gjort sig forskellige erfaringer, ser de som en styrke for det nye, fælles firma.

Tim Vrelits Henningsen var i 10 år ansat i et stort advokatfirma i Kolding, hvor han primært beskæftigede sig med erhvervsret, herunder forskellig rådgivning af virksomheder.

Lasse Hummelhof Frandsens erfaringer er derimod hentet især indenfor boligret først fra en årrække som fuldmægtig hos byrådsmedlem og advokat Bjarne Overmark og siden 2014 som selvstændig advokat.

- Når vi tager det bedste fra vores to forskellige verdener og lægger det sammen, supplerer vi hinanden rigtig godt, siger Lasse Hummelhof Frandsen, og Tim Vrelits Henningsen tilføjer:

- Man kan sige, at de store advokatfirmaer har fordel af at have mange hjerner og kompetencer at trække på. Til gengæld har man som et lille kontor mulighed for at være langt mere fleksibel, og samtidig åbner vi jo med et ganske bredt erfaringsgrundlag.

Annonce

Let tilgængelige

Videre tør de to juridiske iværksættere godt love, at de i høj grad vil kunne konkurrere på prisen, blandt andet fordi de har stor fokus på at holde omkostningerne nede.

Eksempelvis har de ikke ansat en sekretær og har heller ikke aktuelle planer om det.

- Den første ansatte vil nok snarere blive en advokatfuldmægtig, siger Lasse Hummelhof Frandsen.

Fravalget i første omgang af en sekretær er dog ikke udelukkende økonomisk begrundet. Det handler også om tilgængelighed. Hummelhof og Vrelits ser en værdi i at være hurtigt og direkte til rådighed for klienterne.

- Vi har som princip at besvare de henvendelser i dag, som kommer ind i dag. For i morgen kommer der helt sikkert flere, siger Lasse Hummelhof Frandsen.

Som et nyt og konkret initiativ særligt målrettet ældre borgere, forventer Hummelhof & Vrelits inden længe at lancere et tilbud om at komme hjem til klienterne og hjælpe med at få lavet testamente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce