Annonce
forside

Hundeloven har ikke stoppet bidske hunde

Pia Laursen var ude at gå tur med Futte, da hun blev bidt af en rottweiler. Indsat: Bidet i armen måtte sys med 13 sting. Foto: Henrik Breum/Privatfoto

De danske hunde kan ikke holde kæberne i ro. De bider, selv om hundeloven blev strammet for fem år siden, og 13 racer blev forbudt. Men hundesager i dag handler om almindelige mennesker med almindelige hunde.

Siden hundelovet blev strammet er mindst 32 hunde blevet aflivet her i regionen på grund af skambidning, men under en tredjedel af dem tilhører en af de racer, politikerne har udpeget som særligt farlige.
(Kræver abonnement)
Det kommer ikke bag på dyrlæge Jørgen Mikkelsen, som er en af de hundesagkyndige, der er udpeget af Justitsministeriet til at hjælpe politiet i hundesager.
»Alle tror, det er de såkaldte kamphunde, der er skyld i flest skambidninger, men der er intet videnskabeligt belæg for at sige, at nogle racer er farligere end andre racer. Det er utopi at forestille sig et samfund, hvor ingen bliver bidt af hunde. De er en så integreret del af vores samfund. Det, der skal til, for at begrænse hundebid, det er viden om hundens adfærd.«
Politiet bekræfter billedet:
»Der er stadig kamphunde derude, er de født før 2010 er de jo lovlige, men vi møder ikke så mange af dem. I dag handler hundesager mest om almindelige mennesker med almindelige hunderacer, som de bare ikke altid har ordentlig styr på,« siger Søren Andersen, lokal efterforsker, Østjyllands Politi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce