Annonce
Debat

Hurtigere behandlingstid er nødvendigt

Hver eneste dag arbejder forvaltninger og ansatte i landets 98 kommuner med skabe den bedste service, de kan, over for den enkelte kommunens indbyggere, fritids- og handelsstandsforeninger, landmænd, virksomhedsejere og lokale håndværkere.

Det arbejde og den indsats, den enkelte medarbejder ligger for dagen, skal anerkendes og værdsættes.

Men samtidigt må vi ikke hvile på laurbærene som kommune, men må have klare ambitioner og målsætninger om at løfte velfærden og blive endnu skarpere på det servicemindede.

I de nyeste tal og beregninger fra KL og DI Dansk Byggeri (2020) viser tallene stor variation omkring sagsbehandlingstid i byggesager i landets kommuner. Vallensbæk Kommune bruger fire dage på at behandle en ansøgning, og Odder Kommune bruger ni. Det er effektivt og hurtigt.

For Mariagerfjord Kommune tager det 59 dage mod 72 dage året før (2019). Det går den rigtige vej, men det udstiller en udfordring.

Vi konservative vil arbejde for, at vi kommer op i den bedre del af selskabet. At vi bliver skarpere på proceduren og får løftet vores ekspeditionstid markant, så der ikke er langt mellem henvendelse og godkendelse.

Det gælder i forhold til kommunens nuværende indbyggere og virksomheder, så de oplever hurtig og effektiv svartid. Det gælder de familier, der påtænker at bosætte sig i Mariagerfjord i de kommende år, og som vi gerne vil trække til. Det gælder den innovative og nyskabende iværksætter og dem med drømmen om at blive selvstændige erhvervsdrivende. Det gælder virksomheder, der søger efter ny placering, og som ser Mariagerfjord som et muligt næste sted for en afdeling eller udflytning.

For vi ved af erfaring, at lang svartid svækker virksomheders konkurrenceevne, økonomisk vækst, øget beskæftigelse og incitamentet til at udvide produktionen. Det, der genererer den økonomi, vi skal leve af, og som er med til at fastholde et højt velfærdsniveau i Danmark og kommunalt. Det skaber frustration for børnefamilien, der står over for valget om at købe en grund til drømmehuset og etablere sig i vores kommune. Landmanden, som ønsker at investere i nye bygninger til sit landbrug, eller parcelhusejeren, der påtænker renovering eller nybygning, og som vil udlede mindre C02.

Men vi ved også, at hurtig og god rådgivning fremmer virkelyst, nye idéer blomstrer, og det giver tilfredse borgere og virksomhedsledere. Det er værdiskabende og sikrer fremtidens vækst, skaber tryghed og tegner den PR og gode fortælling, vi skal leve af i en mindre kommune som Mariagerfjord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce