Annonce
Randers

Hus med træpillefyr er futtet af - svømmehal må få varme fra nødanlæg

Opvarmningen til Handicapcenter Kronjylland sker i to afsidesliggende huse på marken med henholdsvis pillefyr og træpiller i. Søndag brændte pillefyr-huset helt ned til grunden. Arkivfoto: Carl-Erik Hesseldal
Handicapcenter Kronjylland i Stevnstrup mistede søndag det ene af sine to huse, der sørger for opvarmning af svømmehallen. Et mobilt oliefyr må nu klare opgaven med at varme hal og vand op, mens et nyt hus og træpillefyr kommer til i løbet af 14 dage.
Annonce

Stevnstrup: Søndag klokken 13.48 brændte det ene af de to huse, der indeholder henholdsvis træpillefyr og 10-15 tons træpiller til opvarmning af Handicapcenter Kronjylland, ned til grunden. Så væk er både hus og pillefyr.

Da de to huse, som ligger lidt isoleret fra svømmehallen, samtidig ligger tæt på rækkehuse i området, blev beboerne bedt om at lukke døre og vinduer, fortæller Lars Pedersen, Handicapcenter Kronjylland

Politiet blev alarmeret, og Beredskab og Sikkerhed Randers kom på slukningsarbejde.

Da hus og pillefyr ikke stod til at redde, må svømmehallen benytte sig af et nødanlæg, et mobilt oliefyr, mens et nyt pillefyr anskaffes og installeres.

- Vi har talt med forsikringsselskab og taksator, og der vil i løbet af de næste 14 dage komme et nyt hus med træpillefyr op, siger Lars Pedersen.

Han fortæller, at brugerne ikke kommer til at mærke noget som helst til branden.

- De har jo været bekymret for, om de kunne komme her i centret, men det kan de, siger Lars Pedersen, der fortæller, at der mandag var et ældre, lille pillefyr på opgaven med opvarmningen, mens det mobile oliefyr blev sat op.

Østjyllands Politi oplyser, at man endnu ikke kender årsagen til branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Annonce