Annonce
Randers

Husbåde igen i spil ved Udbyhøj: Måske en del af ny helhedsplan

Zunshine Living har projekter i gang i flere danske havne. I øjeblikket er den første udstillingshusbåd sat i produktion til Grenaa Havn. Her en tidligere model, som kunne ses i Vejle Lystbådehavn i 2018. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Flere gange i årenes løb har muligheden for husbåde i Udbyhøj Havn været i spil. Nu byder et lokalt firma ind med projekt, som ser ud til at blive behandlet som en del af helhedsplanen for havnen.
Annonce

Udbyhøj: At vågne op på en let gyngende husbåd med fri udsigt til solopgang og vandets natur, ser ud til at være en drøm for mange. I hvert fald har et facebookopslag om fremtidig mulighed for husbådeejerskab i Udbyhøj Lystbådehavn vakt en del opmærksomhed. Zunshine Living, et Randers-firma, som producerer husbåde, har nemlig spurgt havnen, om det ville være muligt at sælge husbåde til placering på havnen.

Projektet er ikke helt så langt, som det kan se ud for det utrænede øje. Normalt behøver et husbådeprojekt ellers ikke være særligt omstændelig. Det kræver kræver blot en tilladelse fra den lokale havneforening, en formel tilladelse fra kystdirektoratet og en aftale med de lokale vandmyndigheder.

Men da Udbyhøj Lystbådehavn er kommunalt ejet, bliver det alligevel lidt mere formaliseret. For det betyder, at kommunen - og dermed politikerne - skal sige ja til projektet. Og så langt er processen ikke endnu.

"Udbyhøj Havn og området omkring har igennem de seneste år haft en positiv udvikling. Denne udvikling ønsker Kultur- og fritidsforvaltningen sammen med Erhverv og Bosætning at understøtte ved aktivt at undersøge udviklingsmulighederne for Udbyhøj Havn".

Sådan står der i referatet fra det seneste udvalgsmøde i det politiske udvalg for sundhed, idræts og kultur i Randers Kommune. Langt nede i de udviklingsmuligheder dukker de føromtalte husbåde så op.

Annonce

Stadig på drømmestadiet

- Man kan måske købe en husbåd i Udbyhøj Havn på et tidspunkt, men indtil videre ved vi kun, at politikerne var positivt indstillede over for muligheden, forklarer havnefoged ved Udbyhøj Havn, Christian Heibel Godsk og fortsætter:

- Foreløbigt er det drømme og idéer, som kan ende med at blive ført ud i livet.

Zunshine Living har allerede et projekt i gang i Grenaa og undersøger i det hele taget mulighederne i danske havne.

- Geografisk er der nogen, som ligger naturligt for på grund af vores placering i Randers, siger direktør i Zunshine Living, Peter Poulsen, som bekræfter, at virksomheden er i dialog med Udbyhøj Havn om mulighederne der.

- Vi afventer svar fra havneledelsen, som er Randers Kommune, siger han.

Zunshine Living bygger husbåde, som minder mindre fritidshuse til en pris på knap to millioner stykket. Ifølge planen ville der kunne placeres fire eller fem i Udbyhøj Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Annonce