Annonce
Debat

Huset Nyvang

debat randers demens kontrol beskyttelse chip nex
Annonce

Læserbrev: I lørdagsudgaven af Randers Amtsavis blev der bragt en artikel, som omhandlede Huset Nyvang. Af artiklen fremgik det, at jeg som formand for omsorgsudvalget havde udtalt mig om, at den 91-årige Niels var flyttet fra Huset Nyvang til et andet plejecenter. Dette er desværre en misforståelse. Journalisten og jeg havde flere telefonsamtaler den pågældende dag, hvor vi talte om Huset Nyvang og om det arbejde, der dels er pågået og fortsat finder sted. Det viser sig desværre efterfølgende, at journalisten og jeg har misforstået hinanden - dette beklager jeg. Der er selvfølgelig tale om en af vores andre beboere, som er flyttet fra Huset Nyvang.

Huset Nyvang har været og er fortsat i en omfattende og god proces. En proces, hvor der arbejdes på flere niveauer for at forbedre forholdene for først og fremmest vores beboere og deres pårørende. Vores medarbejdere arbejder intensivt dagligt på at yde pleje og omsorg og bringe deres faglighed i spil, alt hvad de kan. De fortjener al den ros, jeg overhovedet kan give dem for deres gode arbejde og ikke mindst deres vedholdenhed til trods for den opmærksomhed, Huset Nyvang har været i og sandsynligvis vil fortsætte med at være i et godt stykke tid endnu.

Når man går ind i politik, kan det næppe komme bag på en, at det i høj grad også handler om ansvar. Det ansvar, som påhviler enhver politiker, uanset om man er menig medlem eller formand for et udvalg – et ansvar, som jeg selv mener, jeg har påtaget mig og været meget bevidst om – også som formand for omsorgsudvalget i Randers Kommune.

Værdighed og etik indenfor omsorgsområdet er noget, jeg finder meget vigtigt. Det skal bane vejen og være retningsgivende for det arbejde, der finder sted i plejen og omsorgen af vores ældre borgere i vores kommune.

Enhver borger i Randers Kommune med interesse for kommunens budget vil kunne se, at omsorgsområdet ved den seneste budgetaftale var et af de få områder, der blev prioriteret økonomisk og dermed undgik store besparelser som først antaget. Dette skete takket være partierne Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, de Konservative og Socialdemokratiet. For det er vel ikke en hemmelighed, at budgetter og økonomiske prioriteringer ikke er noget, man nødvendigvis kan udføre alene, men i fællesskab. Et fællesskab med ansvarlige og visionære politikere, som er i stand til at forholde sig til den økonomiske virkelighed, som vores kommune er i – også når det omhandler omsorgsområdet.

Mit håb og ønske er, at fællesskabet igen er i stand til at tage ansvar – ansvar for vores kommune og borgere. Lige præcis dette ansvar gør også, at jeg bliver kontaktet af borgere, som vil tale med mig om forhold, der berører dem og deres hverdag.

Med dette indlæg vil jeg også gerne benytte muligheden for endnu en gang at gøre opmærksom på, at jeg altid er tilgængelig via mit telefonnummer, e-mail og efter aftale om et personligt møde. Det har for mig altid været berigende at møde borgerne ansigt til ansigt og være i dialog med dem. Det er og må trods alt være via dialog, at vi kan nå og forstå hinanden og sammen forsøge at løse udfordringerne på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce