Annonce
Debat

Stop med at gøre livet surt for de ansatte

Bob Nicholsons kone er bor på Huset Nyvang, og han finder den hårde kritik af ansatte på plejehjemmet for urimelig. I stedet bør politikerne kigge på indretningen af plejehjemmet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Læserbrev: Jeg kan se i medierne, at pressen og diverse og assorterede politikere har genoptaget deres samarbejde i den gode gamle leg ”Lad os gøre arbejdslivet så uudholdeligt som muligt for de ansatte på Huset Nyvang.”

Min demente kone har været beboer i det ene hus på Huset Nyvang i halvandet år, hvor jeg har besøgt hende mindst 300 gange. De fleste af disse besøg har været uanmeldt, mellem klokken 8 og 19.

Jeg oplever ikke nedværdigende påtale eller behandling af beboerne. Jeg kan selvfølgelig ikke påstå, at det aldrig sker, for jeg har også set, hvor ”umulig” en dement kan være.

Det bringer mig til det grimme ord magtanvendelse. Før jeg kom på plejehjemsbesøg, ville dette ord have fremkaldt nogle ret grusomme billeder i mit hoved. Mit første møde med de mange problemstillinger omkring ”magtanvendelse” kom, efter fruen havde boet på hjemmet et par måneder. Da jeg ankom i lejligheden, lå min kone i en kæmpe urinpøl på gulvet og skældte højlydt ud på kluden, som hun holdt i den ene hånd. Jeg tilkaldte straks personalet, og der var meget hurtigt tre medarbejdere til stede. Da de bare stod der og kiggede forvirret på, sagde jeg, desværre lidt kommanderende, at de skulle få hende op på fødderne og vasket. De var nærmest rædselsslagne. Det viste sig, at det, at tvinge hende til at stå op, kunne betragtes som en af de mange forme for magtanvendelse. Til sidst fik jeg overtalt en af dem til at hjælpe mig, mens de andre gik kortvarigt ud. Man må nemlig heller ikke være vidne til magtanvendelse.

På grund af brug af magtanvendelse kom min kone heller ikke i bad den første måned. Hun vil simpelthen ikke. At sætte støttefødderne på en kørestol kan også betragtes som magtanvendelse, da det forhindrer føddernes frie bevægelse.

Et spørgsmål til især de kritiserende politikere: Hvor var I henne, da Huset Nyvang blev erklæret færdigbygget – med kun ét omklædningsrum til personalet? Opdagede I heller aldrig, at 30, det vil sige halvdelen af beoerne, havde, og har stadigvæk, 100 meter ude i det fri, i al slags vejr, når de skal bevæge sig hen til området, hvor alle fællesaktiviteterne skulle foregå? Og at når der skulle ske noget fælles indendørs, var, og er, det i et rum med plads til maksimum 60 personer?

At samme byggeri blev præmieret med et specielt diplom går over min forstand. Diplomet burde returneres.

Til sidst vil jeg gerne sige en meget stor tak til de mange gode og kærlige medarbejdere, som har passet og plejet min kone i samtlige døgnets 24 timer. Jeg håber, I får bevilget flere kolleger inden så længe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers FC For abonnenter

Minut for minut: Ungt Randers FC-hold spillede uafgjort i Kolding

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce