Annonce
Randers

Huset Nyvang sætter sit præg på det kommende byrådsmøde: Kasper Fuhr Christensen kræver svar på 50 spørgsmål

Kasper Fuhr Christensen har på vegne af Velfærdslisten stillet ikke færre end 50 spørgsmål om Nyvang-sagen. Spørgsmål, han ønsker besvaret ved først kommende byrådsmøde 18. januar. Foto: Anne Myrup Pedersen
Byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen har fremsendt ikke færre end 50 spørgsmål om plejecenter til besvarelse på førstkommende byrådsmøde.

Randers: Ikke færre end 50 spørgsmål har Velfærdslisten formuleret og fremsendt til byrådet med henblik på at få dem alle sammen besvaret ved byrådsmødet mandag 18. januar.

Samtlige 50 spørgsmål handler om Huset Nyvang og stilles i kølvandet på den rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som bygger på et tilsynsbesøg 8. oktober 2020, og som landede hos Randers Kommune lige før jul.

Rapporten, der er omtalt i onsdagsudgaven af Randers Amtsavis, konkluderer, at der langt fra er rettet op på de kritisable forhold, som blev omtalt 2. juli i nyhederne TV2 Østjylland.

Annonce

Udsendelsen fik i første omgang Styrelsen for Patientsikkerhed til at bede om en udtalelse fra det randrusianske plejecenter om de anklager, indslaget rejste mod Huset Nyvang, men da man ikke fandt svarene fyldestgørende, valgte man at tage på tilsynsbesøg, som altså fandt sted 8. oktober.

Lang række af spørgsmål

Nu vil Kasper Fuhr Christensen på vegne af Velfærdslisten så gerne have svar på en lang række spørgsmål til forløbet. Blandt andet vil han gerne vide, om man kan forvente, at Huset Nyvang vil kunne efterleve de påbud, som den seneste rapport udstikker og som har frist til 19. januar.

Videre ønsker han kort fortalt svar på, hvem, der vidst hvad hvornår. Hvem der blev orienteret af hvem om påbud, om tilsynsbesøg og om det høringssvar, som Styrelsen for Patientsikkerhed i første omgang udbad sig.

Videre ønsker han oplyst, hvem der formulerede og sendte det ikke fyldestgørende svar til styrelsen, og hvem der blev orienteret om svaret og styrelsens reaktion på det.

Endelig påpeger Kasper Fuhr Christensen, at påbuddene i den senest fremsendte rapport tilsyneladende er identiske med påbud givet allerede 20. november.  Huset Nyvang fik dengang lejlighed til at give et høringssvar, som imidlertid ikke har ført til ændringer i påbuddene.

På den baggrund vil Velfærdslisten blandt andet også gerne vide, hvem der blev orienteret om påbuddene allerede i november, samt hvem, der afgjorde, hvem der skulle orienteres.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Leder For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men kommer de også i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er? Det bliver den store styrkeprøve for Randers FC

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Annonce