Annonce
Randers

Huset Nyvang sætter sit præg på det kommende byrådsmøde: Kasper Fuhr Christensen kræver svar på 50 spørgsmål

Kasper Fuhr Christensen har på vegne af Velfærdslisten stillet ikke færre end 50 spørgsmål om Nyvang-sagen. Spørgsmål, han ønsker besvaret ved først kommende byrådsmøde 18. januar. Foto: Anne Myrup Pedersen
Byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen har fremsendt ikke færre end 50 spørgsmål om plejecenter til besvarelse på førstkommende byrådsmøde.

Randers: Ikke færre end 50 spørgsmål har Velfærdslisten formuleret og fremsendt til byrådet med henblik på at få dem alle sammen besvaret ved byrådsmødet mandag 18. januar.

Samtlige 50 spørgsmål handler om Huset Nyvang og stilles i kølvandet på den rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som bygger på et tilsynsbesøg 8. oktober 2020, og som landede hos Randers Kommune lige før jul.

Rapporten, der er omtalt i onsdagsudgaven af Randers Amtsavis, konkluderer, at der langt fra er rettet op på de kritisable forhold, som blev omtalt 2. juli i nyhederne TV2 Østjylland.

Annonce

Udsendelsen fik i første omgang Styrelsen for Patientsikkerhed til at bede om en udtalelse fra det randrusianske plejecenter om de anklager, indslaget rejste mod Huset Nyvang, men da man ikke fandt svarene fyldestgørende, valgte man at tage på tilsynsbesøg, som altså fandt sted 8. oktober.

Lang række af spørgsmål

Nu vil Kasper Fuhr Christensen på vegne af Velfærdslisten så gerne have svar på en lang række spørgsmål til forløbet. Blandt andet vil han gerne vide, om man kan forvente, at Huset Nyvang vil kunne efterleve de påbud, som den seneste rapport udstikker og som har frist til 19. januar.

Videre ønsker han kort fortalt svar på, hvem, der vidst hvad hvornår. Hvem der blev orienteret af hvem om påbud, om tilsynsbesøg og om det høringssvar, som Styrelsen for Patientsikkerhed i første omgang udbad sig.

Videre ønsker han oplyst, hvem der formulerede og sendte det ikke fyldestgørende svar til styrelsen, og hvem der blev orienteret om svaret og styrelsens reaktion på det.

Endelig påpeger Kasper Fuhr Christensen, at påbuddene i den senest fremsendte rapport tilsyneladende er identiske med påbud givet allerede 20. november.  Huset Nyvang fik dengang lejlighed til at give et høringssvar, som imidlertid ikke har ført til ændringer i påbuddene.

På den baggrund vil Velfærdslisten blandt andet også gerne vide, hvem der blev orienteret om påbuddene allerede i november, samt hvem, der afgjorde, hvem der skulle orienteres.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Debat

Debat: Forbruget af antipsykotisk medicin skal ned

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce