Annonce
Debat

Huset på Gyldenlundsvej i Assentoft

Læserbrev: Da jeg så byrådsmedlem Ellens Petersens læserbrev i tirsdagens avis, kunne jeg ikke lade være med at tænke på Johan Herman Wessels digt ”Smeden og Bageren”. I digtet blev en uskyldig bager hængt for et mord, som smeden havde begået. Begrundelsen var, at en person skulle jo straffes for udåden, og man kunne bedre undvære den ældste af byens to bagere end byens eneste smed.

I sagen fra Assentoft vil byrådsmedlemmet straffe en uskyldig huskøber for en lovovertrædelse, som en bygmester har begået. Her er begrundelsen, at en overtrædelse af lokalplanen skal straffes. Og kan man ikke ramme synderen, må man tage en anden. Man skal jo forhindre, at andre bygmestre overtræder bestemmelserne, hvis det kan gøres uden konsekvenser.

Ellen Petersen har åbenbart heller ikke forstået lederskribentens henvisning til fagbevægelsens protest mod, at chauffører kan blive straffet for skader på dyr. Selvfølgelig skal chauffører ikke straffes for skader, som landmændene har forvoldt. Men hvad er så begrundelsen for, at en husejer skal straffes for en fejl, som bygmesteren har begået?

Annonce

Man må håbe, at et flertal i byrådet har en anden og mere rimelig opfattelse og giver samme dispensation, som de øvrige huskøbere i området har fået. Nu skal der jo snart være byrådsvalg. Og hvis et flertal i byrådet beslutter, at huset skal rives ned, så er der nok nogle af de nuværende medlemmer, der får svært ved at forklare deres vælgere, hvorfor en sagesløs huskøber skal straffes med et nedrevet hus og en milliongæld, fordi bygmesteren ikke har overholdt nogle regler.

Hvis byrådet vil forhindre fremtidige overtrædelser af bygningsreglerne, bør det efter min mening i stedet arbejde for, at lovgivningen ændres, så en bygmester i en tilsvarende sag kan få en klækkelig bøde.Man skal jo forhindre, at andre bygmestre overtræder bestemmelserne, hvis det kan gøres uden konsekvenser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce