Annoncørbetalt indhold

Husk cykelhjelm, når du er ude og cykle

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Vælg den rigtige type cykelhjelm

Annonce


Selvom det ikke er lovpligtigt at cykle med hjelm i Danmark, så vælger rigtig mange børn og voksne alligevel at bruge fornuften. Ulykker kan ske i løbet et af splitsekund med fatale følger. Med en EN 1078-godkendt cykelhjelm på hovedet nedsættes risikoen for hovedskader med rigtig mange procent. Til sport, hverdag eller begge dele? Der er masser af hjelmtyper at vælge imellem – også til børn. Dine præferencer samt din kørerstil spiller ind på valget af hjelm – naturligvis sammen med dit budget. Både dyre og billige cykelhjelme beskytter hovedet, men en dyrere hjelm er som regel designet med flere funktioner og mere udstyr. BMX-kørsel kræver ofte ekstra beskyttelse i form af en full face-hjelm, som yderligere beskytter din kæbe og dit ansigt. Står den på MTB eller landevejsrace, er cykelhjelme med masser af ventilationshuller et must, så hovedet kan holdes nedkølet, når pulsen stiger. Sportscykelhjelme er skabt i letvægtsmaterialer samt med ekstra skum til stødabsorbering. Dertil kommer aerodynamiske designs, som elegant fejer vinden af banen. Cykelhjelme med LED-lygte er velegnet til både by- og MTB-kørsel, så du kan køre sikkert efter mørkets frembrud. Til børn er en klassisk æggeskalsform et sikkert hit. Du fås i et væld af farver og mønstre, hvor hjelmen også kan bruges, når løbehjulet eller skateboardet tages i brug.Find den, der passer til dig


Et målebånd er det helt afgørende værktøj, når du skal finde den størrelse cykelhjelm, der passer til dit hoved. Mål omkredsen på dit hoved, og skriv centimetermålet ned. Hjelmens forkant skal sidde ca. 2-3 cm over dine øjenbryn. Derfor skal du måle rundt om kraniet ved baghovedet og panden, men ikke nede i nakken. Den generelle skala for hjelmmål er omkring 44-65 cm. Hovedmål er selvfølgelige forskellige, men som udgangspunkt dækker målene 44-52 cm 0-3-årige, 46-57 cm 2-7-årige, 52-60 cm 5-12-årige og 52-65 cm 12-80plus-årige. Målene overlapper aldersgrupperne, hvilket naturligvis afspejler de individuelle hovedforskelle. Den rette hjelmposition er afgørende for den optimale sikkerhed. Derfor skal en cykelhjelm altid sidde vandret, så panden også er dækket ved et eventuelt styrt. Det afgørende er, at du finder den rette størrelse. Derefter placerer du din hjelm i den rette position. Slutteligt indstiller du til den rette pasform med hagerem, sidestropper og finjustering på nakkeskruen. Så størrelse, position og pasform er tre gyldne ord for en passende cykelhjelm, der sidder perfekt, og dermed beskytter, som den skal.Orienter dig korrekt i trafikken


Bøder er sure for pengepungen. Men korrekt kørsel i trafikken indebærer også omtanke for dine med- og modtrafikkanter. I den forbindelse er det rette udstyr en afgørende faktor. Lygter, ringeklokke, reflekser samt for- og bagbremser er nogle af de ting, der er lovkrav i forbindelse med din sikkerhed. Det er cykelhjelmen ikke. Men gør dig alligevel selv en bjørnetjeneste, og husk den hver gang. Rødt trafiklys, fortove, håndholdt mobiltelefon og alkohol. Det er fire ting, som du altid skal undgå på en cykel. Der findes masser af typer af cykeldæk. Hvilket er relevant i forhold til at cykle mere sikkert i de forskellige sæsoner? Et øget dækmønster giver eksempelvis et bedre vejgreb, så du står bedre fast. Er du i ukendt terræn på nye eventyr, kan du orientere dig med hjælp fra en GPS. Husk også en forsikringsgodkendt cykellås for at minimere risikoen for tyveri. At holde fokus på vejen og dine omgivelser er afgørende for at cykle sikkert. Hertil kan et cykelspejl kan give dig et større overblik, så du er mere på forkant med eventuelle udfordringer undervejs. Vi ønsker dig god tur.


Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.