Annonce
Randers

Husk mundbindet i supermarkedet: Kommunens skoler og børnehaver slipper

I dag er det alvor. Tilde, Pernille, Nanna og Dorthe tog allerede forskud på kravet om mundbind i supermarkederne mandag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I dag starter et nyt kapitel i randrusianernes bestræbelser på at bekæmpe corona-pandemien. Nu skal mundbindet med i supermarkedet og biffen, mens det ikke behøves i skoler og daginstitutioner.

Randers: Torsdag morgen vågnede danskerne op til en ny virkelighed.

Nu er det ikke længere nok at spritte af, men fra myndighedernes side er det nu et krav, at vi skal bruge mundbind, når vi skal ud at handle i byens supermarkeder.

I det hele taget kan det godt betale sig at have et par friske mundbind med sig i lommen eller tasken, når man skal ud, for det er ikke altid lige let at orientere sig om, hvor man er pisket til at bruge mundbind, eller slet ikke.

Annonce

Mundbind i Føtex

Onsdag eftermiddag havde en pæn del af kunderne i Føtex i Dytmærsken allerede taget forskud på den maskerede torsdag, ligesom hænderne blev flittigt sprittet af, når de gik ind og ud af butikken.

- De retningslinjer, der er lagt fra myndighederne, er de retningslinjer, vi overholder, siger butikschef Per Toldbod.

Han fortæller, at medarbejderne er blevet klædt på til at gøre kunderne opmærksomme på, at mundbind er påkrævet, men tilføjer samtidig, at "vi er jo ikke politibetjente".

- Jeg tænker ikke, at det er anderledes hos os end ovre hos Fakta, siger Per Toldbod.

- Vi kører efter det, som vi har kørt efter i marts også, som vi har kørt efter i hele perioden. Nu er det bare med mundbind også, fastslår Per Toldbod.

Annonce

Ingen mundbind i skolen

Hos Randers Kommune fastslår kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, at der ikke bliver ændret på de nuværende retningslinjer, når det gælder brugen af mundbind i daginstitutioner og skoler.


Borgerne skal ikke møde den forskellighed i forhold til, hvordan de møder op. Forældrene skal ikke komme fra en skole, hvor man ikke skal have mundbind på, og så køre over i en børnehave, hvor man skal.

Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør


- Der stod et sted, at man kunne bære mundbind, men vi har gjort det ret klart, at at vi ikke ønsker, at man nogle steder skal bære det og andre steder ikke. Borgerne skal ikke møde den forskellighed i forhold til, hvordan de møder op. Forældrene skal ikke komme fra en skole, hvor man ikke skal have mundbind på, og så køre over i en børnehave, hvor man skal, siger Jesper Kaas Schmidt og tilføjer:

Biografchef René Jensen glæder sig til premieren på "Erna i krig" torsdag aften. Når man sidder ned i biografsalen, er mundbind ikke påkrævet. Foto: Annelene Petersen

- Det er jo lavet til, at der er nogle områder, hvor der er et meget højt smittetryk. Hvis vi lige pludselig fik et meget højt smittetryk, kunne vi indføre det, men det har vi ikke, så derfor er der ikke krav om det.

Han fastslår dog, at der kan være situationer, hvor medarbejderne har et behov for at bære visir, men det er en individuel vurdering.

Annonce

Kysseri i biffen

Heldigvis er det stadig muligt at se film, spise popcorn og kysse sin kæreste på bageste række i Nordisk Film Biografer på Thors Bakke uden mundbind.

Kravet om mundbind gælder, når man befinder sig i foyer, kiosk, cafe og billetsalg, men det gælder ikke i salen, når man har fundet sin plads og plantet bagen i sædet.

Rene Jensen, der er chef for biografen på Thors Bakke, fortæller, at personalet allerede iførte sig mundbind i lørdags, efter at statsminister Mette Frederiksen havde bebudet de nye retningslinjer fredag aften.

Her skal du bruge mundbind

1. Ungdomsuddannelser. Når de studerende går til og fra undervisning.

2. Biblioteker og museer.

3. Supermarkeder.

4. Biografer, men er ikke , når man sidder ned i salen.

5. Sygehuse.

6. Visse dele af socialområdet.

7. Al offentlig transport.

8. Restauranter, caféer og barer. Mundbindet må tages af, når man sidder ned.

9. Ved køreprøver.

- Vi kunne lige så godt gå i gang, for coronaen venter ikke med at smitte til torsdag, siger Rene Jensen, der mener, at biografen har godt styr på, at publikum ikke bliver smittet med covid-19.

- Vi har et godt flow gennem biografen, og hvis nogen har behov for at blive ledsaget sikkert ind i salen, har vi også mandskab til det, siger Rene Jensen, der glæder sig over, at publikum er dukket op i stort tal til filmene "Druk" og "Far til fire og vikingerne".

Torsdag aften er der premiere på filmatiseringen af Erling Jepsens "Erna i krig" med Trine Dyrholm i hovedrollen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce