Annonce
Randers

Husk nummerpladen ved parkering på kommunale p-pladser

Kommunens nye parkeringsautomater spytter ikke længere en P-billet ud, den husker i stedet bilens nummerplade. PR-foto
Nu kan man spare gåturen tilbage til bilen, hvis man bruger en af de kommunale p-pladser i Randers. Fremover skal man nemlig bruge nummerplade ved indtjekning.

Randers: Nu skal man ikke længere huske sin p-billet, når man parkerer på de kommunale parkeringspladser i Randers. I stedet skal man fremover indtaste sin nummerplade.

Systemet går i luften onsdag 27. maj.

- Vi har testet systemet flere steder i byen, og vi oplever, at folk har taget godt imod det, fortæller Stine Hedegaard, trafikplanlægger i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Automaterne virker på den måde, at bilisterne betaler med kort eller mønter som de plejer, og derefter indtaster de deres nummerplade, som bliver registreret digitalt. Automaterne udskriver ikke en p-billet til forruden af bilen, da bilen i stedet bliver registreret i p-vagternes system via nummerpladen. På den måde slipper bilisterne for gåturen tilbage til bilen for at lægge en p-billet i forruden. Det er stadig muligt at få udskrevet en kvittering.

Tjekker man ind med betalingskort, skal man også stadig huske at tjekke ud igen, inden man forlader pladsen. Der bliver fra 24. maj opstillet en prøveautomat på Laksetorvet, hvor man kan prøve den og få hjælp til det nye system.

Det er naturligvis stadig muligt at betale for parkering via en af de tilgængelige parkeringsapps.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce