Annonce
Østjylland

Husker du? Da Peter A.G. glemte sine sange og en landsby frygtede at få Låsby Svendsen indenfor

Peter A.G. havde svært ved at huske alle sine sange. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

E-AVIS: Århus Stiftstidendes digitale arkiv, som abonnenterne også har adgang til, rummer en guldgrube af artikler, der ofte kan sætte dagens debat i perspektiv.

Vi har set på, hvad der var på dagsordenen i begyndelsen af april for 10, 25 og 50 år siden.

2009 - Da Peter A.G. glemte sine sange

Århus Stiftstidende kunne 12. maj 2009 fortælle, at forlaget Per Kofod måtte skrotte 2.000 eksemplarer af Peter A.G.'s bog.

I arbejdet med bogen - der indeholdt alle hans tekster - havde Gnags-frontmanden simpelthen glemt sangene fra LP’erne 'Lad det gro' og 'Intercity'.

- Jeg forstår heller ikke helt, hvordan det kunne ske. Men det er et meget omfattende materiale, og så er der altså desværre to plader, der er smuttet i farten. Det er alt sammen meget beklageligt, lød det efterfølgende fra Peter A.G..

'Fra balkonen drysser alle Peter A.G.s sange - 1966-2008', som bogen kom til at hedde, blev i stedet trykt i en ny og udvidet version på hele 440 sider.

Peter A.G. kaldte selv bogen for en rejse gennem mere end 40 års Danmarkshistorie og en lang personlig erkendelsesrejse.

- Og der er ikke noget, der bliver udeladt. Jeg lægger det hele frem, som det er. Sangene er mine børn. og jeg er stolt af dem.

2009 - Borger købte ejendom for at holde Låsby-Svendsen ude

Borgerne i Houlbjerg blev i maj 2009 en bekymring mindre.

Et gult murstenshus på Hammelvej i Houlbjerg, der længe havde været en skamplet for landsbyen på vejen mellem Hammel og Laurbjerg, blev nemlig opkøbt af en af byens borgere.

Ikke fordi hun selv ønskede at bo i det. Næh, skrækscenariet var, at Låsby-Svendsen ville opkøbe huset. Handelsmanden var på det tidspunkt kendt for blandt andet at opkøbe adskillige gamle, faldefærdige ejendomme i små landsbyer og udleje dem til prostituerede.

Hverken køberen af murstenshuset i Houlbjerg eller resten af byen ønskede, at Låsby-Svendsen skulle få en fod indenfor i byen.

- Jeg har købt huset og er nu klar til at bekoste en renovering, forklarede Margith Andersen, der er nærmeste nabo til huset, der har stået tomt snart et år.

Planen var at gennemrenovere ejendommen og derefter leje det ud til en lejer, som vil sætte pris på det nyistandsatte hus.

- Jeg havde jo ikke ligefrem drømt om, at jeg skulle til at være udlejer med de forpligtelser, det medfører. Men nu er det sådan, og jeg håber bare, at vi kan finde en stille og rolig lejer af huset, gerne en familie eller et par, der har planer om at blive boende i Houlbjerg og bidrage til det sociale liv i byen, forklarede den nye ejer.

1994 - Gellurupparkens betonblokke renoveret for stort millionbeløb

Helhedsplanen har allerede jævnet en pæn del af Gellerupparken med jorden og i løbet af de kommende år bliver endnu syv blokke væltet - alt sammen i forsøget på at skabe et langt mere attraktivt område, der kan tiltrække resursestærke århusianere, så ghettostemplet forsvinder.

Den slags radikale løsninger var der ingen, der tænkte på tilbage i 1994, hvor smuldrende beton var et problem for boligblokkene. I stedet brugte man 140 millioner kroner på at renovere i alt 624 boliger på Lenesvej, Edwin Rahrs Vej og Janesvej.

Skaderne blev egentlig konstateret i slutningen af 1980'erne, men uenighed om hvem der skulle betale regningen betød, at arbejdet blev forsinket fem år, hvilket fordyrede reparationerne med 14 millioner kroner.

1969 - Tivoli Friheden: Nu med beatmusik

Mon ikke alle læsere af Århus Stiftstidende og stiften.dk ved, at Fed Fredag er navnet på fredage i Tivoli Friheden, hvor der kan opleves større og mindre kunstnere på scenen i forlystelsesparken.

Musik i Tivoli Friheden er på ingen måde et nyt fænomen. Førhen bestod de musikalske indslag oftest af optrædener af Aarhus By-Orkester og Aarhus Pigegarde, men der blæste nye vinde i slutningen af 1960'erne, og i maj 1969 rykkede beatmusikken - som den blev kaldt i Danmark - ind i Tivoli Friheden.

Blandt de første bands, der gik på scenen i Marselisborghallen - hvor koncerterne fandt sted - var amerikanske Steppenwolf, der på det tidspunkt ganske enkelt var et verdensnavn.

Gruppen spyttede i årene omkring 1970 hits ud i en lind strøm og mange husker stadig numre som 'Magic Carpet Ride', 'The Pusher' og 'Born to Be Wild'.

Senere på sæsonen optrådte blandt andre Red Squares, New Rocking Ghosts og Peter Belli.

Søg selv - sådan kommer du i arkivet

Som abonnent på Århus Stiftstidende har du også adgang til dagens e-avis. Og når du er inde på den kan du bladre tilbage i samtlige de aviser, vi har udgivet i bladets 225-årige historie. Samtlige er skannet ind og ligger som e-aviser.

Du kan både finde frem til en bestemt avis ved at søge på datoen.

Men du kan også søge artikler om bestemte emner eller personer frem i både artikler og annoncer. Hvis du vil det, så kan vi anbefale at være specifik i søgningen. Hvis du for eksempel søger på Ceres Top, så får du alle de sider, hvor afarter af ordene Ceres og Top optræder. Det kan være Ceres i en annonce og en artikel om Pontoppidan på samme side. Så prøv med citationstegn "Ceres Top" i stedet - så søger den kun på den eksakte formulering.

Hvis du gerne vil kigge med i arkivet men ikke har adgang, så er indgangsbilletten såre billig: For 49 kroner kan du prøve avisen og søge ubegrænset i arkivet i en måned. Se mere om tilbuddet på stiften.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Randers FC-exit for Rømer? Hovedpersonen kommenterer på rygtet her

Randers

Nye vaccinationssteder granskes: Bliver det Grenaa, Stevnstrup eller...

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce