Annonce
Navne

Husker du lille Sebastian med den store stemme? Her er han i dag

I en alder af kun 11 år tog Sebastian Risgaard Juul-Lassen Danmark med storm, da han stillede op i et talentshow på DR. I dag imponerer han fortsat folk med sin stemme.

Annonce

Randers: I 2009 tonede Sebastian Risgaard Juul-Lassen fra Randers frem på tv-skærme landet over som deltager i et talentshow.

Genert og nervøs stod den lille dreng foran en fyldt sal og et dommerpanel, som på forhånd virkede skeptiske over, hvad så lille en gut kunne byde ind med. Men den skepsis blev hurtigt gjort til skamme, da Sebastian åbnede munden og blæste salen omkuld med sin store stemme (se eller gense hans audition i bunden af denne artikel).

I dag er Sebastian Lassen blevet otte år ældre, og hans stemme er blevet tilsvarende større. Han rejser nu rundt og giver koncerter i blandt andet kirker.

For nogle år siden, mens man endnu kunne kalde Sebastian Risgaard Juul-Lassen for drengesanger, havde han en koncert i Houlbjerg Kirke, den allerførste af flere, og nu, da den i dag 19-årige Sebastian er ved at genoptage den type koncerter, sker det igen i Houlbjerg Kirke, nemlig søndag 4. februar kl. 16.

- En kirke er et oplagt sted at synge. Kirkerummet giver den særlige stemning, jeg holder så meget af, siger Sebastian.

Hans papfar, Morten Simonsen, skal denne eftermiddag akkompagnere på klaver. Sebastians anden faste akkompagnatør er en lige så rutineret musiker, nemlig morfar Martin Petersen. Begge pianister kan akkompagnere Sebastian ved dennes samlede repertoire.

Men Sebastian kan også tilbyde optræden ved hjælp af musik, der på forhånd er indspillet, nemlig af Morten Simonsen, og han kan selv betjene dette singback-anlæg.

Repertoiret ved koncerten i Houlbjerg Kirke - og andre kirker - er med sange af komponister som Andrea Bocelli og José Carreas samt numre fra Frank Sinatras og Poul Bundgaards repertoire.

Samme repertoire tilbyder Sebastian ved andre lejligheder - receptioner, familiefester og andre mærkedage.

Sebastian er klar til flere kirkekoncerter. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Klaver og sang

Sebastian går fortsat til sangundervisning hos den bulgarskfødte operasangerinde Boyana Bjørn på Randers Musikskole. Nu suppleret med, at han tager klaverundervisning hos den anerkendte lærer.

Der er en god grund til klaverundervisningen. Det er nemlig en forudsætning, at man kan spille klaver, hvis man ønsker at blive optaget på sangerlinjen ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og den plan tumler sebastian lige nu med.

I øjeblikket går den unge sanger på hf i enkeltfag, hvor han har valgt dansk, engelsk og psykologi.

Stemmemæssigt befinder Sebastian sig i området lav baryton.

- Men Sebastian kan i dag gå væsentligt højere op, end han kunne for bare et halvt år siden, fortæller Morten Simonsen.

Sebastian er en målbevidst og høflig ung mand, der gerne giver en hånd med som tjener, når der er travlhed hos mor, Heidi Petersen, på Heidis Kro i Harridslev. Således ikke mindst torsdag aften, når der er mange til stegt flæsk med persillesovs. En familiedetalje mere: Sebastians farmor er den berømte Elektronik-Tove.

En række engagementer er allerede planlagt i den nærmeste fremtid til glæde for Sebastian, der ikke lægger skjul på, at han gerne vil ud med sin smukke sang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce