Annonce
Debat

Hvad du har i benene, det har du også i hovedet

Annonce

Læserbrev: Bevægelse er fundamentalt og har stor betydning for vores mentale og fysiske sundhed. Alligevel viser undersøgelser, at børn og voksnes idrætsdeltagelse over år har og fortsat er faldende. Dertil har coronaen lukket de fleste foreningsaktiviteter og dannede forretningsmiljøer ned for en tid.

Knap en femtedel af en ungdomsårgang forlader grundskolen uden eller med en ikke prangende afgangsprøve. Et gæt er, at 15 – 20 procent af vores børn ikke er aktive i en af vore mange foreninger. Er det måske de samme børn?

“Sammen i bevægelse” er en landsdækkende motionskampagne, som kronprinsen igangsatte ved kavalkaden “Sport 2020”. Bag den landsdækkende kampagne står Danmarks Radio og de største idrætsorganisationer.

Målet er, at vi alle skal bevæge os lidt mere i 2021.

I Randers Kommune skal vi bakke op om det gode initiativ, som supplerer de i forvejen gode tiltag som ”bevæg dig for livet” og ”Get2sport”.

Hvad kan vi gøre?

Et oplagt sted at starte er i skolerne. Lovkravet dikterer, at eleverne i folkeskolen skal bevæge sig 45 minutter i løbet af hver skoledag. Det lyder enkelt, men har vist sig at være svært at implementere.

På Harte Skole ved Kolding har de tænkt ud af boksen. Nogle af de ansatte i fritidsordningen er også ledere i idrætsforeningen, - der er etableret et formelt samarbejde mellem skole og idrætsforeningen. Det betyder blandt andet, at de mindre børn har klaret den ugentlige foreningstræning, når de bliver hentet fra SFO.

På den måde oplever både forældre og børn en mindre stresset eftermiddag, hvor de i stedet for at fare afsted til idrætsaktiviteter nu har tid til at være sammen med hinanden.

I Randers Kommune har vi tidligere afholdt “foreningsfestivaler” på skolerne, som gav idrætsforeningerne mulighed for at præsentere de forskellige sportsgrene for børnene.

Potentialet er stort, og en mulighed er at styrke indsatsen sammen med Dansk Skoleidræt.

En anden mulighed er en udvidelse af fripasordningerne for udsatte børn og unge eller mentorordninger, som kan være med til at ”løbe” et aktivt foreningsliv i gang.

Ønsket er at få flere børn ind i idrætsforeningernes bevægelsesliv og dannende fællesskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce