Annonce
Østjylland

Hvad har traktordæk og hospitalsklovne med hinanden at gøre?

I crossfit løfter man frie vægte i form af eksempelvis traktordæk og træstammer. Filosofien er, at man gerne må kunne bruge teknikkerne til noget i det virkelige liv - eksempelvis hvis man skal fjerne en træstamme fra sin have. Foto: Simon Dambro
I søndags prustede og stønnede lokale crossfittere sig gennem forhindringsbanen ved Sprækkebjerg Friluftscenter og samlede samtidig penge ind til De Danske Hospitalsklovne.
Annonce

Hammel: De Danske Hospitalsklovne fik hjælp fra en uventet kant i den forgange weekend.

Søndag 7. juli var 51 crossfittere fra Viborg, Herning og Randers samt forhindringsløbere fra Hammel samlet på Friluftscenter Sprækkebjerg i Voldby ved Hammel. Her blev der smidt rundt med alt fra tunge traktordæk, kampesten og træstammer samt prøvet kræfter med den store militært inspirerede forhindringsbane, som friluftscentret er kendt for.

Dagen handlede først og fremmest om at have det sjovt og få sved på panden, men samtidig var det en fundraiser for De Danske Hospitalsklovne. Deltagerne skulle hver smide 100 kroner for at deltage, og heraf gik en 50'er til hospitalsklovnenes arbejde, mens resten gik til forplejning på dagen.

Dermed kom der 2550 kroner ind fra deltagerne, og Friluftscenter Sprækkebjerg valgte at smide 1000 kroner oven i puljen, så i alt er der en check på 3550 kroner på vej til hospitalsklovnene.

Tre ting du skal vide om crossfit

  1. Crossfit er en relativt ny sport, som blev opfundet i 2001 af den tidligere amerikanske gymnast Greg Glassman. De første år fandtes sporten kun i hans garage, men da han oprettede hjemmesiden crossfit.com og gjorde principperne for træningen tilgængelige for alle og enhver, spredte sporten sig som en steppebrand over hele verden.

    Alene i Danmark findes der ifølge den officielle hjemmeside cirka 70 steder, man kan træne crossfit. Det er efter sigende den hurtigst voksende fitnessform i verden.
  2. Filosofien i crossfit er at skabe den helstøbte atlet som en blanding af en løber, en vægtløfter og en gymnast. Med andre ord specialiserer man sig ikke i kun at være superhurtig eller bomstærk, men forsøger i stedet at ramme en balance. Af samme årsag er sporten populær blandt militærfolk og politifolk.
  3. I modsætning til mere traditionel fitness bruger man i crossfit meget få deciderede motionsmaskiner. I stedet benytter man sig typisk af sandsække, armhævningsstativer, gymnastik-ringe, traktordæk og trækasser i træningen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Randers FC For abonnenter

Anfører nærmer sig comeback: - Der skal nok ligge mange point til os

Annonce