Annonce
Erhverv

Hvad kan andre lære af Team Tyndeskov/Trans?

Konstruktiv feedback er et af de værktøjer som Maria Tyndeskov og Line Trans med fordel kan overføre fra beachvolley-banen, og som virksomheder og erhvervsledere ifølge Jonathan Løw kan lære af. Foto: Axel Schütt

Foredragsholder, iværksætter og idémand til projekt Viljestyrken, Jonathan Løw (Listen Louder), kommer her med sit bud på, hvad du som læser kan lære af Maria Tyndeskov og Line Trans' erfaringer:


  • For virksomheden er det værd at lægge mærke til det fokus, som de to atleter og iværksættere har på vigtigheden af konstruktiv feedback. År efter år viser undersøgelser af arbejdsklimaet i danske virksomheder, at vi ganske enkelt ikke er gode nok til at give og modtage ris og ros.


  • For lederen handler det om at forstå, at konstruktiv feedback ikke er nemt, men kan trænes og læres ligesom alt andet. Det rummer den store fordel, at det øger ens kendskab til sig selv samtidig med, at det giver muligheder at vælge imellem med hensyn til adfærd og udvikling. Derfor er det vigtigt at lære at give og modtage konstruktiv feedback. Det er vigtigt at være opmærksom på, at konstruktiv feedback ikke bare betyder positiv feedback. Det afgørende er den kærlige hensigt uden skjulte hensigter. Derudover handler det om at give feedback og eventuel kritik på en måde, som ikke efterlader modtageren dårligt tilpas uden noget at bygge videre på og uden nogle valgmuligheder at bruge til at lære nyt om sin egen adfærd.


  • For den enkelte medarbejder er det også meget værdifuldt at kunne give og modtage konstruktiv feedback. Et godt råd er i den forbindelse at huske på at "eje" sin feedback. Det er så let at sige til en anden: "Du er.." og dermed antyde, at du afgiver en almen vurdering, som alle i hele verden er enige om. Det eneste vi kan give er vores egen private mening. Derfor er det vigtigt, at vi selv tager ansvaret for den feedback, vi giver. Begynd din feedback med "Jeg" eller "Efter min mening" - så undgår du, at du giver den anden indtryk af, at du formidler en 'kosmisk' vurdering. Den anden ved nu, at det er dig, der har den mening eller vurdering.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce