Annonce
Danmark

Hvad Martinus ville sige om Floyd i Mads & Monopolet

Lytterne af p4 lørdag formiddag ved hvad jeg mener med Mads og a-holdet. Den allestedsnærværende og populære tv-vært Mads Steffensen inviterer hver lørdag et panel af kendte danskere, til at svare på lytternes dilemmaer. Panelet kan bestå af Hella Joof, Sara Blædel og Nicolai Kopernikus. Uanset hvem kalder Mads dem uvægerligt A-holdet.

Dilemmaerne spænder vidt ”Liv og død og alle menneskelige foreteelser derimellem.” Et gennemgående tema er forviklinger om kærlighed.

Hvem skal kissemisse med hvem?

Annonce

Hvis man ynder et radiofonisk peep-show, hvor spørgerne blotter deres tanker og følelser, er Mads & Monopolet lige sagen.

Birger Bergmann Jeppesen

Forfatteren til denne kronik er en gammel knark (68 år). Jeg har levet et godt liv med sygdommen ALS i 24 år. Desværre kan jeg hverken kan tale eller spise, så nogle dilemmaer kan syntes at være lidt pylrede, grænsende til det pubertetsagtige. Jeg ønsker dog på ingen måde at underkende de problemer folk tumler med, da mennesker har forskellige tærskler, for hvad de anser for problemer.

Hvis monopolet skulle få et spørgsmål om rimeligheden i George Floyds død, og jeg var en del af monopolet, ville jeg nok hente inspiration fra en højere visdomskilde. Med det tænker jeg den danske mystiker og forfatter Martinus. Født 11. august 1890 – død 8. marts 1981.

Han var uddannet mejerist, og gennemgik i 1920 en række åndelige oplevelser, der gjorde ham kosmisk bevidst. Denne kosmiske bevidsthed satte ham i stand til at gennemskue verdensaltet. Efter Martinus åbenbaring i 1920 tilbragte han resten af sit liv på at nedfælde sine tanker i en omfattende bog med titlen ”Livets bog” på 3000 sider.

Forelagt George Floyds skæbne ville Martinus have anbefalet at sende kærlige tanker til Derek Chauvin, betjenten der sad med sit knæ på Floyds hals. Martinus ville til enhver tid anlægge tilgivelse som et bærende princip. Det er let at tilgive Derek Chauvin, for han var bare en uheldig medvirkende til George Floyds død og ønskede vist ikke at dræbe Floyd.

”Det eneste jeg kan råde Dem til er dette, at lægge mærke til, hvor er det, at jeg ikke elsker nogen? Er der nogen jeg ikke kan lide? Er der nogen jeg har noget imod? Der har De en arbejdsmark, hvor De kan rydde alt dette af vejen.”

Martinus

Martinus har beskrevet en udviklingsmodel for mennesket. Denne model består af en komplet beskrivelse af et univers fuld af logik og mening. Et verdensbillede hvor alt er styret af kærlighed, der fører frem til en ideel verden.

Selv har jeg brugt Martinus åndsvidenskab til at få rede på min sygdom.

”Vi høster nemlig det vi sår, og lidelseserfaringerne bringer i samarbejde med dobbeltpolethedens vækst vores humanitet og medfølelse i vækst.”

Martinus

Reinkarnation og karma er en af grundstenene i Martinus’ evolutions teori. Altså mener Martinus, at vi udvikler os som mennesker gennem adskillige liv, og lidelseserfaringer som død, sygdom og undertrykkelse.

Jeg har tillid til Martinus åndsvidenskab også på den måde, at jeg skal lære noget af min ALS. Sygdom og ulykke er ikke en straf. Rigdom og skønhed er ikke en belønning. Det er blot oplevelser, der fører mennesket gennem erfaringer, der er nødvendige i den fremtidige udvikling. Nogle af disse forhold har jeg forsøgt at skildre i min film "Den anden side af sygdom".


Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Populært at bygge i Randers: Se her hvor der lige nu er grunde til salg

Sport For abonnenter

Ferieramt Kristrup-mandskab skal følge op på flot forår: - Målet er at blive blandt de fem øverste hold i puljen

Randers

15 radikale er klar til kamp om pladserne i byrådet

Randers For abonnenter

Et prinsesseslot a la Pippi Langstrømpes vildeste drøm: Højriis er et lille eventyr i sig selv

Sport For abonnenter

Nyt trænerteam og farvel til profiler: Purungt Randers Freja-hold forventer svingninger

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Danmark

Brancheforening: Forbud mod engangsplast er ikke godt nok - der skal større fokus på genbrug

Randers

Vacciner nærmer sig sidste stikkedato: Nu åbner man op for drop-in vaccination for at forhindre spild

Danmark

Minna kunne ikke blive præst på grund af sin seksualitet: - Det var mit højeste ønske, men det kunne ikke lade sig gøre

Randers For abonnenter

Bor i fredet hus fra 1643: - Det er en fredelig oase midt i et minefelt

Randers For abonnenter

Tomt hus brændte kraftigt få minutter efter person blev set på overvågning: - Det er skræmmende og uhyggeligt

Kultur

Familieforøgelse i Kattegatcentret: Charmerende sælunge kom til verden i ly af natten

Annonce