Annonce
Østjylland

Hvad med festugen? - Vi har planlagt til den meget forsigtige side, siger direktøren

Chefen for Festugen, Rikke Øxner, har hele tiden planlagt efter mindre og overskuelige arrangementer. Foto: Axel Schütt
Store forsamlinger bliver der ikke noget af i Aarhus Festuge.

AARHUS: Alt tyder på, at Aarhus får sin Festuge i slutningen af august 2021. Sidste år blev den aflyst i yderste øjeblik.

- Vi har hele tiden arbejdet med arrangementer og begivenheder, der er brudt ned i mindre enheder, siger direktør Rikke Øxner, og efter de seneste politiske coronameldinger er hun optimist.

Det betyder, at Aarhus Festuge fortsætter planlægningen mod at skabe 10 farvestrålende, inspirerende og coronasikre kulturdage fra fredag 27. august til søndag 5. september.

Annonce

- Vi har hele tiden håbet, at vores placering i sensommeren ville være til vores fordel. Selv trods en forsinket vaccinekalender kan de fleste af de planlagte arrangementer indordne sig de nye retningslinjer, siger Rikke Øxner.

Plan til den forsigtige side

Direktøren oplyser, at festugen har arbejdet efter arrangementer indendørs i teatre og sale efter gældende regler, mindre udendørs koncerter siddende eller i ”båse” af tilladte størrelser afhængig af forsamlingsmaksimum.

- Vi har planlagt til den meget forsigtige side, og så kan vi håbe, at det arter sig bedre end frygtet, så vi kan justere op på antal og frihedsgrader. Men det skal være en tryg og sikker oplevelse, at gå ud og nyde Festugen, siger Rikke Øxner.


Kulturlivet er en aktiv kilde til vores alles mentale ve og vel.

Rikke Øxner


Hun siger, at Festugen helt fra begyndelsen har planlagt uden om de store trækplastre.

- Vi ønsker ganske enkelt ikke at tiltrække store forsamlinger i år, så hellere mange små og fine ting, og ting uden fast starttidspunkt, hvor folk klumper sammen, men hvor man kan opleve på egen hånd, måske med lidt guidebistand fra vores side. Derfor er der for eksempel ikke en stor,  uofficiel åbningskoncert i Byparken med op til 12.000 mennesker. Det må blive et andet år, hvor livet, som vi kender det, er vendt tilbage, siger Rikke Øxner.

Annonce

Siddende koncerter

Arbejdet tæller blandt andet planer om siddende koncerter, krav om gratis pladsreservation til udvalgte arrangementer, lave deltagerantal og lignende.

Arrangementerne er planlagt med en række restriktioner, der kan op- og nedjusteres alt efter regeringens udmelding.

Om Aarhus Festuge

  • aarhusfestuge.dk er der svar på de hyppigst stillede spørgsmål om sikkerhed i Festugen 2021.
  • Festugen opfordrer til, at man holder sig opdateret på Aarhus Festuges Facebook- og instagramprofil samt programmet på hjemmesiden.
  • Aktører, der planlægger et arrangement, kan registrere det på aarhusfestuge.dk og få det med i programmet.
  • Aarhus Festuge foregår fra fredag 27. august til søndag 5. september.
  • Den har eksisteret i 56 år.

- Vi skaber en Festuge, hvor århusianerne igen kan opleve både traditioner og nyskabelse. Hvor de kan opleve lys, musik, kunst og den stemning, vi forbinder Festugen med, men i andre rammer end normalt, siger Rikke Øxner.

Hun synes, at Festugen ikke bare er ”sjov og spas”, men vigtig for lokalområdet.

- Byens restauranter og foreninger og kulturlivets pressede kunstnere og institutioner har mere end nogensinde før brug for den platform, som Festugen er. Kulturlivet er en aktiv kilde til vores alles mentale ve og vel, mener Rikke Øxner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Landdistrikter står højt på politikernes dagsorden: Alle vil gøre noget for at fastholde den gode udvikling

Annonce