Annonce
Kultur

Panik før efterårsferien? Her er 10 bud på, hvordan børnefamilien i Randers gør ferien sjov og aktiv

Tilbud til alle raske piger og drenge. Spænd buen og skyd en vild efterårsferie i gang på Det grønne Museum, hvor der er masser af aktiviteter ude og inde. Foto: Det grønne Museum
Efterårsferien står for døren. Hvad skal vi finde på? Her er et alternativ til iPad'en og mobilen. Nemlig en samlig af aktiviteter, der garanteret kan få humørbarometret banket i vejret. Noget er gratis. Andet koster penge. Men det er altsammen i børnehøjde.

Randers: Endelig ferie. Otte dage med børnene. Fortvivl ikke. Selvom familien ikke har indløst billet til de varme lande, så er der masser af muligheder for at lave noget sjovt og anderledes, hvis du skal være hjemme i uge 42.

Du kan vælge at dykke ned i fortiden. Kreere en bamse. Blive prinsesse for en dag. Sove under stjernerne. Besøge Paw Patrol-familien med Ryder og de otte hunde på særlige missioner. Og meget andet.

Kulturelt Samvirke, der i årevis har lagt sig i selen for at stable aktriviteter på benene i en uge, hvor fritteren, børnehaven og vuggestuen sædvanligvis står halvtomme, skubber Børnekulturugen i gang lørdag 16. oktober i Værkets Foyer. Der er gratis adgang.

Annonce

Her kan du orientere dig og blive inspireret til en sjov uge 42.

1 Byt til nyt

1. Tag dit legetøj med og Byt til nyt i Børnekulturugen.  Foto: Kulturelt Samvirke

For 24. gang står Kulturelt Samvirke for aktiviteter i uge 42 og sender "Børnekultur på tur" til haller og forsamlingshuse i oplandet.

Med på turen er Randers Bibliotek med en stak bøger. ReMida har dimser, ting og sager med til at aktivere det kreative gen, mens Museum Østjylland sender den lille skøre vikingefamilie Lillefolket med på turen, nu som påklædningsdukke, ligesom  der bliver plads til at tegne og til at bytte legetøj under overskriften: Byt til nyt.

Zonen Randers' gamle røde redningsbil fra 1961 kommer også på besøg.

De tre destinationer, der får besøg af kultur-turen er:

Mandag 18.oktober: Ommersysselhallen i Øster Tørslev.

Tirsdag 19.oktober: Uggelhuse Forsamlingshus.

Onsdag 20. oktober: Tånum Forsamlingshus.

Gratis at deltage.

2 Masser af søde vovser i storcentret

2. Vov-vov. 100 dejlige hunde poserer i Randers Storcenter. Pr-foto

Randers Storcenter byder blandt andet på bamser og hunde.

Bamserne laver man på bamsefabrikken i centret, der er åben fra 16. til 24. oktober. Og hundene kan man se på en stor fotoudstilling, hvor 100 hunde poserer.

Desuden er der skattejagt efter gaver og lækkerier med den populære feriebillet, der også giver gratis adgang for et barn i Kattegatcentret i Grenaa og Aqua i Silkeborg.

3 Skør ide på museet

3. Sæt lyd på dit familieportræt. opfordringen kommer fra  Museum Østjylland. Pr-foto

Tænk, hvis de gamle fotografier i fotoalbummet kunne tale. Den skøre tanke bliver i efterårsferien til virkelighed på Museum Østjylland, hvor du kan lave familieportrætter – med lyd på.

Kig forbi museet og lav i en workshop dit eget skøre, sjove eller søde familieportræt, der siger lyde og fortæller historier.

Familieportrætterne udstilles efterfølgende på museet.

Workshoppen er tirsdag 19. oktober kl. 12.30-15.30.

Udstillingen kan ses og høres 20.-24. oktober.

Gratis.

4 Til teselskab med prinsesserne

4. Smukke prinsesser inviterer til teselskab i Kastali'as saloner. Foto: Kastali'a

Teaterskolen Kastali’as ældste elever har arrangeret og står for alle arrangementerne i Teaterskolens lokaler i Underværket.

Mandag 18. oktober fra klokken 10 til 12 kan børn i alderen tre-seks år tage deres yndlingsbamse under armen og være med til bamsebal med sjove bamselege og bamsesange.

Børn fra 8 år til 12 år kan afprøve sig selv fra tirsdag 19. oktober til onsdag 20. oktober begge dage kl. 10.00 - 14.00, som skuespiller i en to dags teaterworkshop.

Børn i alderen fem til syv år kan fredag 22. oktober fra kl. 10.00-11.30 lege teater.

Ugen sluttes af lørdag 23. oktober fra klokken 11.00 til 12.30 med et fornemt teselskab for ægte prinsesser. Der skal danses, synges og lyttes til en hyggelig prinsessefortælling.

Tilmelding på sms til tlf. 28 83 23 42.

5 Bliv håndværker for en dag

5. Det er altid populært at besøge de flinke håndværkere i smedje på Håndværksmuseet. Her får man lov til at svinge hamren. Foto: Museum Østjylland

Skal du være håndværker, når du bliver stor? To dage i efterårsferien, 19. og 20. oktober kl. 12-16, kan skolebørn fra de mindre klasser få et lille indblik ind i, hvordan man arbejder som smed, maler eller måske frisør, når der er ferieaktiviteter på Håndværksmuseet i Randers.

Når børnene finder deres indre håndværker frem, kan de på museet prøve kræfter med meget forskellige håndværk, som de frivillige håndværkere har forberedt til dem. Hos guldsmeden kan man lave halssmykker af lædersnøre og diverse vedhæng.

Der er også mulighed for at hamre på glohedt jern i museets lune smedje og for at male en æske hos malerne. Æsken kan for eksempel bruges til at gemme halssmykket fra guldsmeden i.

Gratis at deltage.

6 Her ender dit skrald

Vauw. Bjerge af skrald på Randers Affaldsterminal. Kom og få et indblik i, hvor dit skrald bliver af. Foto: Randers Affaldsterminal

Affald behøver nemlig ikke at være kedeligt, siger man på Randers Affaldsterminal, der inviterer børn på besøg mandag og tirsdag i efteråresferien fra kl. 9.30-13.

Tag din mor og far eller dine bedsteforældre i hånden, og kom ud og oplev sorteringsanlæg og store maskiner, og se den smarte hvirvelstrømsmagnet, som får dåserne
til at flyve.

Efter en rundtur på Affaldsterminalen er der mulighed for lidt sjov og leg i værkstedet. Her kan man blandt andet prøve at skille gammelt elektronisk legetøj ad og se, hvad der gemmer sig
indeni, lave punge ud af mælkekartoner eller halloween-flagermus og fabeldyr af hjemmets affald.

Tilmelding nødvendigt.

7 Mød Bonderøven under æbletræet

7.Uhm. Grønne æbler. Museet råder over 200 forskellgie sorter. Foto: Det grønne Museum

Den første lørdag og søndag i efterårsferien danner Det Grønne Museums gårdsplads og æbleplantager ramme for en fejring af en af danskernes yndlingsfrugter: Æblet.

Lørdag kommer DR og Frank Erichsen og optager en temalørdag, der sendes samme aften, og festen fortsætter på museet om søndagen uden tv. Begge dage byder museets frivillige laug, inspektører, gartnere og inviterede æbleeksperter på smagsprøver, inspiration, børneaktiviteter og mulighed for at købe et af museets historiske æbletræer.

Gå på en historisk kulinarisk smagsrejse og hør mere om egnsretter, hvor æblet er i centrum. Æblecider, æbleflæsk, æbleskiver og honning serveres med fortællingen om æblets rolle i haver og køkkener.

8 Bliv ven med nattemørket

8. Bliv ven med nattemørket. Sov under åben himmel. Foto: Lasse Pedersen

Sov under stjernerne i efterårsferien. Bliv ven med mørket, når Nationalpark Mols Bjerge tilbyder overnatning i det fri hos Karpenhøj Naturcenter i Mols Bjerge lørdag 23. oktober.

Når mørket falder på, er der andre dyr, der står op, og mens vi i første omgang udfordres på vores syn, så vænner vores øjne sig til mørket, og vores sanser skærpes.

Har man ikke lyst til en mørketur i efterårsnatten, kan man også nøjes med at hygge med snitteaktiviteter, skumfiduser og pandekager omkring bålet.

Book på nationalparkbooking.dk

9 Tag med toget eller leg viking

9.Halloween-toget sætter i gang torsdag 21. oktober mellem Mariager og Handest. Foto: Asger Christiansen

Måske var det en ide at tage med den gamle Mariager-Handest Veteranjernbane.

Der er fyret op under det gamle tog torsdag 21. oktober.

Man kunne også vælge at lege viking og tage på Vikingegården ved Fyrkat, hvor man kan lege med perler, skyde med bue og pil og meget andet.

Der er Katja Schumann-show på Cirkusmuseet i Rold mandag 18. oktober.

Og der er guidet rundvisning søndag 17. oktober omkring koldkrigsbunkeren Reagan, der ligger gemt ad vejen i Rold Skov.

10 Tag på Paw Patrol-mission

10. ”Ternet Ninja 2” bliver en af årets mest sete danske film. Måske slår den alle rekorder. Du kan se den i efterårsferien. Pressefoto

Efterårsferien er som regel ensbetydende med en tur i biffen. Og der er en hel del at vælge imellem i Nordisk Films Biografer Randers.

Hvis du ikke har set "Ternet Ninja 2", kunne du se den i uge 42.

Eller du kunne tage på Paw Patrol-missioner med Ryder og de otte gode hunde, der vil gøre alt for at skabe en bedre verden.

Den danske film "Forsvundet til halloween" kunne også være et godt emne til ferien. Eller "Boss Baby 2" eller "Familien Adams 2".

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Kultur For abonnenter

Syv liv i syv byer: Ulla Terkelsen har altid haft et intenst arbejdsliv - og et muntert privatliv

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Annonce