Annonce
Randers

Hvad skal erstatte Q8-tanken?

Trist ser det ud, men ejeren af grunden, Q8 forventer inden årets udgang sammen med Randers Kommune at have fundet en løsning for grunden. Foto: Annelene Petersen

En plan om at bygge en ny dagligvarebutik på grunden ved rundkørslen i Drastrup har måttet opgives. Nu arbejdes der på alternative løsninger.

Annonce

Drastrup: Den pynter bestemt ikke. Kan man da ikke fjerne den og bygge noget andet i stedet?

Folk i og omkring Drastrup og Assentoft er ved at være trætte af at se på den nedlagte Q8-tankstation i rundkørslen på Gl. Grenåvej ved Drastrup. Ideen om at erstatte resterne af stationen med en dagligvarebutik har været luftet, men den plan er så godt som endeligt skrottet. Det fortæller lederen af planafdelingen i Randers Kommune, Britta Pørksen.

- Det er rigtigt, at mulighederne for at placere en dagligvarebutik på grunden har været undersøgt, men ideen er blevet skudt ned af Erhvervsstyrelsen, som har nedlagt veto mod planen. Styrelsen begrunder vetoet med, at Assentoft-Drastrup-området ikke er stort nok til at rumme to butiksområder, siger Britta Pørksen.

Hun er enig i, at noget bør ske, hvorfor hun og hendes afdeling også har planlagt møder med ejeren, Q8, med henblik på at finde en god løsning.

Annonce

Løsning i år

- Kommuneplanen udlægger området som blandet bolig og erhverv, men der er altså ikke mulighed for at bygge en dagligvarebutik på grunden. Det samme gælder i øvrigt andre udvalgsvare-butikker.

Derimod vil man ifølge Britta Pørksen sagtens kunne etablere sig med liberale erhverv, altså virksomheder, der ikke sælger eller producerer fysiske varer, men tilbyder forskellige former for serviceydelser.

- Heller ikke særligt pladskrævende forretninger som eksempelvis bilforhandlere vil kollidere med Erhvervsstyrelsens veto, hvis de ønsker at etablere sig på grunden, siger Britta Pørksen.

Summa summarum kan kommunen ikke gøre så meget andet end at forsøge at motivere ejeren og potentielle investorer til at skabe noget andet og mere spændende på grunden ved rundkørslen.

Vi har spurgt Q8, om selskabet har konkrete planer for grunden, men produkt- og salgsdirektør Charlotte Sofie Mikkelsen bekræfter blot, at man i øjeblikket arbejder på sammen med Randers Kommune at finde en løsning, og at man forventer at have en sådan klar i løbet af i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce