Annonce
Debat

Hvad skal erstatte Shell på havnen?

Bybusserne fortjener stor ros. For punktlighed, god koordinering og søde, dygtige chauffører, både de kendte danske og nye integrerede. I en kortere periode må jeg undvære bilen og benytte bybus. Heldigt at jeg starter ud fra Udbyhøjvej med seks'eren. Som regel er der fire afgange i timen i begge retninger. Skift skal foretages på Randers Busterminal. Det er nemt i alle retninger.

En sammenligning med den nye letbane i Aarhus falder ud til bussernes fordel. Specielt når det gælder kapacitet og fleksibilitet og ikke at glemme regularitet. Tillykke Randers med den kollektive bustrafik.

Når det er sagt er omgivelserne skæmmet af et plankeværk mod den nedlagte benzintank. Da tanken blev nedlagt, spurgte jeg en ung mand, hvad der så skulle være. En promenade. Det ville vel være nærliggende at anvende arealet til Randers busterminal?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Man kender et samfund på, hvordan det behandler sine svageste

Læserbrev: Det er med stor bekymring, at min familie har læst budgetforslaget om besparelser på specialskoleområdet. Vi har en datter, som går på Vesterbakkeskolen, og som har behov for netop dét, den skole kan tilbyde: en lille klasse (maksimum 8-10 elever) en tilgængelig voksen, der kan guide 80 procent af tiden særligt tilrettelagt undervisning med brug af pictogrammer og TTT undervisning i langsomt tempo og med mange, mange gentagelser over lang tid handicap- og diagnoseindsigt på specialist-niveau særlige faciliteter, som rideterapi, sanserum, specialcykler, balanceredskaber med videre og stort fokus på den motoriske udvikling Rambøll lavede i 2016 en undersøgelse af risiko- og beskyttelsesfaktorer i forhold til udsatte børn. Undersøgelsen konkluderer, at den faktor, der tegner sig for den største beskyttelses-effekt, er en god skolegang. Et handicappet barn har brug for et særligt tilrettelagt skoletilbud for at kunne opnå de mest basale kompetencer som at kunne læse og regne. Opnår barnet ikke det, vil det ikke kunne skrive en indkøbsseddel, læse en busplan, regne ud, om der er penge nok i pungen at købe for og så videre. Livsdueligheden bliver lav, og deraf følger et massivt støttebehov som voksen. Med andre ord; de penge, I sparer nu, kommer vi som kommune til at betale 10 gange, når vores børn bliver voksne og ikke kan de mest basale ting selv. Vores datter er en glad og dejlig pige, og hun fortjener et ordentligt liv - herunder et skoleliv, hvor hun bliver mødt på sine helt særlige præmisser og opnår læring, så hun opnår kompetencer. Der skal specialistviden til og helt særlige rammer, og dem får folkeskolen aldrig. Det er skammeligt, at vi i stedet for at have en specialskole, vi kan være tilfredse med og sætte en ære i det faglige arbejde, der laves der, hellere vil udsulte området, så skolen i stedet bliver et sort hul på kommunekortet. Man kender et samfund på, hvordan det behandler sine svageste - og dette forslag, kære byråd, er en skændsel.

Annonce