Annonce
Debat

Hvad skal erstatte Shell på havnen?

Bybusserne fortjener stor ros. For punktlighed, god koordinering og søde, dygtige chauffører, både de kendte danske og nye integrerede. I en kortere periode må jeg undvære bilen og benytte bybus. Heldigt at jeg starter ud fra Udbyhøjvej med seks'eren. Som regel er der fire afgange i timen i begge retninger. Skift skal foretages på Randers Busterminal. Det er nemt i alle retninger.

En sammenligning med den nye letbane i Aarhus falder ud til bussernes fordel. Specielt når det gælder kapacitet og fleksibilitet og ikke at glemme regularitet. Tillykke Randers med den kollektive bustrafik.

Når det er sagt er omgivelserne skæmmet af et plankeværk mod den nedlagte benzintank. Da tanken blev nedlagt, spurgte jeg en ung mand, hvad der så skulle være. En promenade. Det ville vel være nærliggende at anvende arealet til Randers busterminal?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fokus på den flotte hal med de fantastiske muligheder

Det er al ære værd, at vores ansvarlige politikere i Randers Byråd gerne vil sikre sig, at idrætshallerne i Randers er organiseret så hensigtsmæssigt som muligt og derfor endnu en gang gerne vil vende alle sten i dette spørgsmål. Det er al ære værd, at borgmester Torben Hansen på det seneste byrådsmøde derfor returnerede sagen, så politikerne i byrådets sundheds-, idræts- og kulturudvalg kan se på spørgsmålet om organisering igen. Det er vigtigt for idrætshallerne selv, for idrætforeningerne og idrætsudøverne, for Randers og for byens omdømme og bosætning, at vores idrætsfaciliteter er velorganiserede og velfungerende. Et idrætsliv, der kører som smurt, skaber positiv opmærksomhed omkring ethvert lokalsamfund og gør det ekstra fristende for nye attraktive skatteborgere. Den effekt vil vi gerne opnå. Det må gerne blive resultatet af politikernes anstrengelser - der faktisk gerne må foregå lidt diskret. Nu vil vi nemlig gerne have den politiske ballade om de randrusianske idrætshaller i baggrunden og den nye multiarena, Hal 4, på Viborgvej i forgrunden, frem i rampelyset. Efter en overordentlig problematisk byggeperiode, hvortil naturligvis hører randrusiansk byrådsballade, desværre, vil vi nu have fokus på den flotte hal med de fantastiske muligheder. Mandag 3. februar får Arena Randers overleveret hallen og overrakt nøglerne af entreprenør Max Bögl, og snarest muligt derefter vil vi feste og fejre den bygning, der i fremtiden vil løfte vores randrusianske formåen på markedet for større idrætsarrangementer, messer, konferencer og koncerter. Hal 4 er hverken Boxen eller Royal Arena. Den er Hal 4. Der er noget, den ikke kan. Men der er meget, den kan, og det skal vi fokusere på og glæde os over. Vi skal bruge vores nye hal og vores mange nye muligheder, ikke kun som passivt publikum men også som aktive arrangører af begivenheder, der skaber lokal stolthed og sætter vores by positivt på landkortet. Naturligvis har Arena Randers selv et særligt ansvar for at fylde Hal 4 med aktivitet, men alle vi andre har også mulighed for at finde på - og smøge ærmerne op.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];