Annoncørbetalt indhold

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg handler brugt på nettet?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Du venter måske spændt på pakkeposten, du har fået den bedste pris på forsendelsen med en pakkelabel fra Dao, Bring eller GLS, og du har fået tilsendt en pakke, du har forudbetalt for. Alt synes normalt og naturligt. Når din pakke endelig ankommer, er du glad og tilfreds med den billige handel.

Men hov, hvad er nu det? Indholdet er ikke, som du havde troet. Der er synlige ridser og andre brugsspor, og modellen er meget ældre, end den du troede, du have købt. Denne situation sker ofte, hvis man ikke passer på, når man handler med brugte varer på nettet. Det er endda ikke det værste eksempel på at blive snydt i den forbindelse, da det jo er endnu værre, hvis varen slet ikke dukker op, og sælgeren er stoppet med at svare, selvom du har betalt på forhånd. Denne artikel har til formål at give dig et kort og overskueligt overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du handler brugte varer på nettet.

Annonce

Tænk over disse ting, inden du køber

Først og fremmest er din bedste ven, når du shopper online, din sunde fornuft. Hvis du for eksempel finder en iPhone, en bil eller noget helt tredje, som normalvist er ret dyrt, til en utrolig billig pris, ja så er det nok for godt til at være sandt. Derfor skal du være skeptisk og følge nogle bestemte råd, førend du trykker på knappen og sender penge afsted til sælger. Der findes nemlig en hel underverden, hvor falske annoncer med varer, der ikke findes, florerer.

Vær sikker på, at du vælger en sælger, som er NemID-valideret. Det er et tiltag, som især DBA.dk (Danmarks største platform til at sælge og købe brugt) gør brug af. At sælger er NemID-valideret betyder, at personen er den person, han/hun udgiver sig for at være. Du skal også forsøge at mødes med sælger personligt, hvis det overhovedet er muligt, så du kan se varen (og varens tilstand), førend du køber.

Brug også MobilePay i stedet for kontooverførsel eller kontant betaling. MobilePay er forbundet til sælgers CPR-nummer, og det er derfor en god sikkerhed for dig som køber at benytte denne service.

Hvis du kan få en original kvittering på varen, er det også optimalt, særligt hvis varen er af nyere dato.

Hvis du står over for at købe en cykel, kan du undersøge i Politiets app, om cyklen er meldt stjålet.

Hvis du generelt oplever noget som helst mistænkeligt i forbindelse med dit køb af en brugt vare, så vent hellere en gang for meget end en gang for lidt med at købe. Tag kontakt til den bagvedliggende platform eller hjemmeside, som administrerer salget, og rapporter det mistænkelige, og få dem evt. til at undersøge sælgeren, der opfører sig mistænkeligt. Det kunne for eksempel være, at salgsteksten er dårligt oversat med Google Translate eller lignende.

Med disse råd er du godt klædt på til at handle online. Husk at bruge din gode fornuft, og lad tvivlen råde, hvis der er basis for det. Heldigvis er de fleste mennesker gode at handle med, men pas alligevel på, at du ikke bliver offer for en svindler.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.