Annonce
Læserbrev

Hvad vil I med folkeskolen?

Læserbrev: Forvaltningens sparekatalog til budget 2020 er en gyser. Sjældent har så mange uhyggelige forslag været samlet på så få stykker papir. At skoleområdet skal stå for skud undrer voldsomt.

Efter kommunalvalget i 2017 var der ud fra valgløfterne et stort flertal i byrådet for at styrke folkeskolen, og senest har Dansk Folkeparti i et læserbrev tilkendegivet, at de vil løfte folkeskolen.

I kommunens uddannelsespolitik fremgår det, at "Vi vil, at alle børn og unge – uanset baggrund – sættes i stand til at klare sig godt både personligt, socialt og fagligt". Man skriver også i samme politik, at "Vi vil investere i mennesker".

Forvaltningens forslag til budget 2020 går desværre i en helt anden retning. Man vil spare voldsomt på specialskolerne. Specialskolerne er i forvejen i gang med en stor omlægning rent økonomisk, og de forskellige besparelser på specialskolerne skulle medføre, at der blev ført penge over til de almindelige folkeskoler. Nu skal folkeskolen og specialskolerne tilsyneladende dække underskuddet i familieafdelingen. Et andet forslag er, at folkeskolerne skal betale for de fremskudte socialrådgivere, der løser en opgave i PPR-regi. I kommunens uddannelsespolitik fremgår det ellers, at "Høj faglighed og kvalitet i folkeskolen skal give alle børn og unge gode muligheder for at trives, for at udvikle sig og for at lære bedst muligt. Det gælder også børn og unge med særlige behov". Men en ting er politik – noget andet er at efterleve den.

Vi håber, at I politikere i byrådet vil folkeskolen. Det kræver, at I vælger en vej, hvor der investeres i elevernes undervisning. At man i stedet for at forringe vilkårene for elever og personale i stedet forbedrer disse. Vi vil folkeskolen – vil I?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce