Annonce
Læserbrev

Hvem bliver sejrherre, naturen eller mastodonten?

Annonce

Læserbrev: Når Vattenfall i deres ansøgning til kommunen skriver, at flertallet ser positivt på udskiftningen af de 11 eksisterende vindmøller i Hollandsbjerg med 12 nye 150-180 meter høje møller, så er det en grov omgåelse af sandheden, der benyttes.

Hvis, og jeg mener hvis, der er nogen som helst, der ser positivt på denne udskiftning, så tillader jeg mig at ytre, at det udelukkende er med økonomiske briller, man ser på denne sag.

Man tilsidesætter fuldstændig hensynet til ens naboer, nærmiljøet og den unikke natur og fugleliv, som findes i og omkring Randers og Grund Fjord.

Men hvorfor vælger et selskab som Vattenfall så at ville opstille 12 offshorevindmøller i et lille landsbyområde? Er det på grund af miljøhensyn?

Næppe, idet en landvindmølle kun producerer strøm i 30 procent af tiden mod 60 procent af tiden for en havvindmølle. Så hvorfor?

Vattenfall "kompenserer" de lodsejere, hvor møllerne opføres, men der er stort set ingen hjælp til de naboer, som skal leve med følgevirkningerne af møllerne, såsom støj og skyggekast.

Ej heller lokale arbejdspladser vil det give at tillade opførelsen af disse kæmpe møller, så det kan ikke være et argument for at ødelægge vores fantastiske område.

Antallet af vindmøller i de enkelte kommuner varierer voldsomt. Udkantskommuner har næsten tre gange så mange som de større kommuner.

Der er fra regeringens side lagt op til, at antallet af landvindmøller skal mere end halveres. Det indebærer, at antallet skal reduceres fra de nuværende cirka 4300 til et maksimum på 1850 møller i 2030.

Der er ganske vist også fra regeringens side lagt op til at tillade større vindmøller på land i dag end tidligere, men der understreges skarpt, at kommunen aldrig må tilsidesætte hensynet til naboer, landskab og naturen.

Så når Norddjurs Kommune har modtaget en ansøgning fra Vattenfall om at opstille 12 offshoremøller i en naturpark, så burde vi som borgere slet ikke være bekymrede. Det burde være en form sag, at denne ansøgning aldrig bliver sendt til videre behandling i byrådet.

Vattenfalls vil forøge opstillingen af landvindmøller, ikke reducere den.

Jeg er opvokset i den gamle Rougsø Kommune, så jeg tillader mig at udtale mig lidt om den massive tilgang, I har til at opsætte havvindmøller. Hvorfor dog ikke udnytte det fremfor at skade et flot naturområde.

Med håbet om, at fornuften sejrer, ser jeg frem til, at I nedstemmer Vattenfalls ansøgning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce