Annonce
Debat

Hvem passer på sundhedsområdet?

Læserbrev: Når Venstres nuværende medlem af Folketinget Michael Aastrup i disse spalter kritiserer regeringen for ikke at levere tilstrækkelige resultater på sundhedsområdet, kunne man fristes til at give ham ret, for der er ganske meget, der trænger til at blive rettet op på. Det handler eksempelvis om en mere effektiv behandlingsgaranti, om kapaciteten på sygehusene og ikke mindst en erkendelse af, at man igennem mange år ikke har prioriteret at løse de åbenlyse problemer, der er blandt andet med sygeplejerskernes løn og arbejdsforhold. Så med lidt ukritiske briller kan man sige, at Aastrup måske har en pointe, men man bør vel netop ikke være ukritisk i så væsentlige spørgsmål, ej heller når man lytter til politikere.

Fire år med Trump har blandt andet lært os, at løgne altså ikke bliver til sandhed bare ved at blive gentaget. Sagen er nemlig den, at der lige nu arbejdes ret hårdt blandt andet i regionerne på at rette op på fortidens synder. Og hvad består disse fortidens synder så af?

Det handler helt grundlæggende om, at Venstre gennem en årrække er lykkedes med at sælge sine smarte ideer om, at: ”mindre er mere – at der skal arbejdes smartere og mere effektivt – at der skal administreres mindre og leveres mere pleje og omsorg for færre ressourcer – at der bare skal løbes lidt stærkere”. Det er ret dygtig gjort, men sandheden er jo den, at vi nu ser resultaterne af ægte liberal sundhedspolitik. Og det er bestemt på alle måder fair at mene, at man kan spare sig til et bedre sundhedsvæsen, men man bør vel være ærlig og fortælle, at det er det, der en ens ideologiske fundament. Man bør vel være ærlig og fortælle, at den gode liberale medicin med løbende besparelseskrav til regionerne er den direkte årsag til de nuværende udfordringer, sundhedsområdet har.

Annonce

Man bør vel være ærlig og fortælle, at den gode liberale medicin med løbende besparelseskrav til regionerne er den direkte årsag til de nuværende udfordringer, sundhedsområdet har.

Hvor ville det have været forfriskende nyt, hvis Aastrup havde skrevet: ”Det står skidt til i sundhedsområdet, og det har vi i Venstre et betydeligt medansvar for, derfor har vi også pligt til at levere ordentlige fremadrettede løsninger”. Det ville have været både ærligt og forfriskende og i hvert fald nyt. Nu bliver det desværre ved endnu en gratis kritik af regeringen og statsministeren, og det er for så vidt fair nok, for det er en af oppositionens mange vigtige opgaver, og der er desværre rigeligt med oplagte kritikpunkter, men det havde som skrevet tidligere virket lidt mere ægte, hvis kritikken havde været krydret med bare en anelse politisk selverkendelse.

Så tilbage til det indledende spørgsmål om, hvem der passer på sundhedsområdet. Det håber jeg, alle vores politikere vil gøre. De sidste to år har vist os, at vi som befolkning er dybt afhængige af et smidigt og velfungerende sygehus- og sundhedsområde. Afhængighedsforholdet er naturligvis gensidigt, for hele sundhedssektoren er dybt afhængig af at blive bakket op af dygtige, visionære og kompetente politikere, der formår at tænke i helheder. Umiddelbart virker det på mig som om, der er plads til forbedring.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce