Annonce
Debat

Hvem passer på sundhedspersonalet?

Læserbrev: Det var med stor interesse, jeg for nogle dage siden læste regionsrådsformandens nytårshilsen her i avisen, for det er da på alle måder interessant, relevant og uhyre aktuelt at få klare bud på, hvad fremtiden byder på, når vi stiller ind på sygehusområdet, som er regionernes kerneområde. Nu er det generelt set god skik først se tilbage på året, inden man kaster blikket fremad, og det gjorde formanden bestemt også. ”Et testens år med travlhed og mangel på personale”, hedder det i refleksionen over året, og så kommer det: ”Medarbejderne har ydet en formidabel indsats og fortjener den største respekt” ... og så i øvrigt hurtigt videre med en videnskabelig filosoferen over, at ”pandemier går over…”, et håb, jeg tænker, vi alle deler.

Nu er jeg nok godt klar over, at nytårshilsner i sin form kan have karakter af skåltaler, men jeg savner alligevel bare en lille smule refleksion over et år, hvor det ikke kun blev til et regionsrådsvalg, men også et kalkuleret valg i forhold til ikke at ville dialogen med sygeplejerskerne, som ønskede regionernes og dermed formandens bud på, hvordan de efterhånden særdeles nedslidte løn- og arbejdsforhold skal løses. I flere måneder var regionsrådsformandens eneste kommentar under konflikten, at han ikke vidste, hvad det var, sygeplejerskerne ønskede. Det var sikkert tænkt som et smart svar i en konflikt, hvor den ene part godt vidste, at der på et tidspunkt ville komme et lovindgreb, der ville tvinge sygeplejerskerne tilbage på jobbet, men det var taktisk og personaleledelsesmæssigt set meget mere end ”uheldigt”. Ligesom lærere og skoler er to sider af samme sag, så er jeg overbevist om, at mange af os, der har brugt hospitalet, helt automatisk tænker, at sygeplejersker og sygehuse nærmest er to identiske størrelser, og nu kommer den bekymrende følgeslutning, som burde have givet anledning til dyb refleksion i hele regionsrådet: Hvad nu hvis befolkningen tænker: ”Vil man ikke sygeplejerskerne, så vil man vel i virkeligheden heller ikke sygehusene”.

Vi har i sjælden grad brug for vores sundhedspersonale, og de har i sjælden grad brug for at blive passet på.

Alene risikoen for, at nogen kunne tænke sådan, burde have givet anledning til, at et pinligt forløb med en manglende vilje til dialog til en vigtig medarbejdergruppe burde være omtalt med en anelse mere end ”en formidabel indsats”. I stedet bliver der plads til at glæde sig over at skulle tage nye flotte sygehuse i brug. Og det er da superfint, at der er et nødvendigt og betydeligt fokus på bygninger, men jeg tænker, det havde virket stærkere og mere anerkendende, hvis der havde stået: ”Vi bygger nyt og passer grundlæggende godt på de fysiske rammer, men vi vil hellere kendes på at passe endnu bedre på vores medarbejdere”.

Annonce

Så tilbage til det indledende spørgsmål om, hvem der passer på sundhedspersonalet. Det er regionernes opgave at sikre det. De sidste to år har bekræftet, at vi har et stærkt, velfungerende, men efterhånden også særdeles udfordret sundhedsvæsen. Vi har i sjælden grad brug for vores sundhedspersonale, og de har i sjælden grad brug for at blive passet på.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

69-årig kørte fra færdselsuheld: Politiet troppede op hos ham kort efter

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Annonce