Annonce
Randers HK

Hvem redder Randers HK?

Jan Dahl, driftig erhvervsmand fra Randers, kom i 2004 ind i Randers HK og var med til at skabe klubbens storhedstid. Det er sådan en type, klubben har brug for igen, hvis redningsaktionen skal det sidste stykke over målstregen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Det er vanvittigt, at det overhovedet er kommet dertil.

At Randers HK, der for syv år siden satte sig på tronen af dansk kvindehåndbold og året efter nåede helt frem blandt de otte bedste klubber i Europa, om en uge kan være udslettet.

Det er ubegribeligt, hvordan de på en sæson kunne tabe fem millioner i sponsorindtægter. Lige så ubegribeligt er det, at de kunne øge spillerbudgettet med mere end en million kroner, lave store spillerindkøb og alligevel levere den ringeste sæson i mands minde. Det er den frygtelige sæson 2018/19, som stadig rider Randers HK som en mare.

Det skal have konsekvenser, og det har det fået. Direktør Per Rasmussen gik allerede i foråret, og for et par uger siden trak størstedelen af bestyrelsen sig i forbindelse med generalforsamlingen.

Det er naturligt. Nye folk skal til for at genvinde tilliden. Men spørgsmålet er, om det er for sent. Der er ifølge den nye bestyrelsesformand, Henrik Schaar, solgt folkeaktier for godt to millioner kroner.

Den ene million kroner er imponerende nok hentet hjem hos lokalbefolkningen. Randers HK har stadig en stor folkelig appel. Klubben har en kerne af loyale fans, som ikke bare selv har købt aktier for et anseeligt beløb. De hjælper i disse dage også med salget af aktier på udvalgte destinationer i byen. Det er unikt.

Den anden million kroner er hentet hjem blandt en smal skare af erhvervsfolk, som har et stort hjerte for Randers HK og altid har været klar til at spytte i kassen, når det kniber.

Men der er et problem, og det er, at ingen synes at vide, hvordan man skal finde den tredje million, som skal i kassen inden jul for at redde klubben. Der mangler den store erhvervsmand eller kvinde, som kan få tingene til at ske og appellere bredt i erhvervslivet.

Det kunne Torben Hansen og Svend Lynge Jørgensen, da de gik ind for at redde randrusiansk fodbold i 2003. Det kunne Jan Dahl, da han kom ind og var med til at redde Randers HK i 2004 og senere skabte fundamentet for klubbens storhedstid ved blandt andet at opstøve to nye hovedsponsorer.

Det er de typer, der kan ringe rundt til fire i netværket og melde, at "hvis jeg smider 200.000 kroner, så skal I andre gøre det samme". Det synes at være det sidste håb, at en sådan person melder sig inden for de næste par dage.

Om en uge er det for sent.

ingen synes at vide, hvordan man skal finde den tredje million, som skal i kassen inden jul for at redde klubben Der mangler den store erhvervmand eller kvinde, som kan få tingene til at ske.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce