Annonce
Sport

Hvem vinder Talentpris? Her er de tre kandidater

Romalt-topscoreren Mia Knudsen er blandt de nominerede til Talenprisen. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Tre navne er i spil til at vinde Talentpris i Randers.
Annonce

Randers: Der er nu sat navn på de tre kandidater til Talentprisen, som uddeles ved Sportsfejringen i Arena Randers 24. januar.

Talentprisen uddeles af Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR) og går til et talent i alderen 15-23 år, der har markeret sig gennem sine resultater og har været udtaget til repræsentative hold - landshold - i sin aldersklasse.

Prisen er én af 11 priser, der skal overrækkes ved Sportsfejringen.

Her er de tre kandidater:

Mia Knudsen, Romalt IF

Mia Knudsen fra Romalt IF har stjålet mange overskrifter i lokalaviserne i løbet af 2019.

I foråret debuterede hun som blot 15-årig på Romalt IF's førstehold, og blot et halvt år senere var hun med til at sikre klubben oprykning til landets næstbedste række.

På trods af sin unge alder og mindre erfaring end mange andre spillere i 1. division formåede Mia at blive topscorer med hele 15 scoringer. Talentet har der aldrig været tvivl om, og allerede som 12-årig blev Mia udtaget til DBU's ungdomshold.

I løbet af efteråret har resten af fodbold-Danmark fået øjnene op for den unge østjyde. AaB og FC Nordsjælland er blot nogle af de storklubber, der har Mia Knudsen i kikkerten.

Malene Kejlstrup, Randers BMX

Malene Kejlstrup Sørensen er en målrettet og viljestærk BMX-rytter, hvilket også afspejler sig i hendes resultater.

I 2019 har Malene vundet tre juniorafdelinger af European Cup, hvor hun samlet blev nummer to. Malene Kejlstrup Sørensen vandt ligeledes guld til ungdoms-DM for sjette gang i træk. Ligesom det blev til guld ved de nordiske mesterskaber for juniorer.

Hendes engagement og bevidsthed om at blive den bedst mulige udgave af sig selv kommer især til udtryk ved hendes store træningsindsats. Malene tager for eksempel gerne toget fra Randers til København med cykel og fuld opbakning for at træne på en større bane.

Malene Kejlstrup Sørensen er også en del af Danmarks Cykle Unions talenthold og har allerede fået sin debut på højeste niveau med eliten. Derudover er det 17-årige BMX-talent netop blevet kåret til Årets Talent hos Danmarks Cykle Union, ligesom hun også er blandt de nominerede til titlen som Årets Sportsnavn 2019 i Randers.

Karla Risum, Randers Freja Para-atletik

Karla Risum fra Randers Freja Para-atletik har kurs mod store resultater indenfor RaceRunning.

Hun har siden sin start som 15-årig bevist sit enorme talent og cementeret sig som en af de bedste RaceRunnere både nationalt og internationalt. I 2018 blev hun en del af det landshold, som satser stort på at få para-atleter med til de store slutrunder, og til EM i Berlin blev det til en femteplads og ny personlig rekord.

I fjor stod VM i Dubai for døren, hvor Karla løb sig til en fjerdeplads og sæsonbedste. Ved siden af sin idræt er den 18-årige Karla Risum i gang med en gymnasial uddannelse. Hun viser gang på gang, at et handicap ikke skal have lov at sætte en stopper for, hvor langt hun kan nå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce