Annonce
Live Coronavirus

Live: To midler kan have effekt på coronapatienter

Binyrebark og Remdesivir ser i forsøg ud til at have gavnlig effekt på coronapatienter, men der er brug for mere forskning på området. Hydroxyklorokin ser omvendt ikke ud til at have effekt. 26 andre behandlinger er der slet ikke forskning nok til at konkludere noget om, lyder det fra forskningsprojekt.

Følg med i livebloggen nederst i artiklen, hvor vi giver dig seneste nyt om coronavirus.

Annonce

Verden over forsøger læger og forskere at finde mulige behandlinger, der kan gavne patienter, der er indlagt med coronavirus.

Et danskledet forskningsprojekt har siden april samlet resultater fra forsøg fra hele verden for at danne et overblik over dokumentationen for behandlingernes effekt.

De første resultater viser nu, at der kun er tilstrækkelig evidens for at kunne sige noget om 3 af de i alt 29 potentielle behandlinger, som projektet har samlet forskning om.

To af disse behandlinger viser lovende resultater, mens én behandling ser ud til at kunne skrinlægges.

Det fortæller overlæge Janus Christian Jakobsen, der leder projektet i en forskningsenheden Copenhagen Trial Unit på Rigshospitalet.

- Der er tre behandlinger, som skiller sig ud, siger han.

- Først og fremmest med binyrebarkhormon, som klart er den behandling, der ser mest lovende ud. Det ser ud til at kunne nedsætte dødeligheden for meget syge patienter og nedsætte risikoen for at komme i respirator.

Det er denne behandling, hvor der er bedst dokumentation for effekten. Men selv her mangler fortsat mere forskning, lyder vurderingen.

- Derudover er der lovende resultater ved midlet Remdesivir, som ser ud til at nedbringe tiden, der går, før man får det godt igen, efter man er blevet syg. Men her er der større problemer med evidensen, siger han.

Malariamidlet Hydroxyklorokin ser omvendt ikke ud til at have effekt på coronapatienter. Og evidensen er ret god for at kunne drage den konklusion, viser studiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer efter fuseren mod AGF: En fornem styrmand var ikke nok

Randers FC For abonnenter

Klar til lokalbrag? Stærk statistik, rødglødende Riis og bud på de 11 udvalgte derby-krigere

Sport

Se kampens højdepunkter: Randers FC smider derbysejr og førsteplads

Annonce