Annonce
Randers

Hver femte østjyske ungarbejder får fysiske mén af arbejdet

Formand for HK Handel Østjylland, Cliff Præstegaard. Pressefoto: Brian Rasmussen
Tunge løft er en af de store skurke, når de unge går på arbejde.

RANDERS: Hver femte af de adspurgte østjyske unge med feriejob oplever fysiske mén på grund af deres arbejde. Det kan være ondt i ryggen, ondt i hovedet eller udslæt.

Jobpatruljen kører netop nu i det østjyske sommerland og taler med ungarbejdere om deres pligter og rettigheder på det arbejdsmarked, de netop er trådt ind på.

- Jeg synes, det er et chokerende højt antal unge, der oplever mén som følge af jobbet, siger formand for HK Handel Østjylland, Cliff Præstegaard.

Annonce

Manglende oplæring og viden

De mange gener kan muligvis tilskrives, at hele 30 procent af de unge ikke er blevet instrueret i eksempelvis tunge løft, træk, brug af maskiner og brug af kemikalier.

- Mange steder var chefen ikke opmærksom på, at der var særlige regler for de unge, og når hverken chefen eller den unge kender reglerne, vil det jo kunne medføre gener for den unge, siger Christina Louise Hansen, der er ungdomskonsulent i HK Østjylland.

Annonce

Ønske at gøre det godt

De unge, som Jobpatruljen mødte, er drevet af et stort ønske om at gøre det godt på jobbet. Og det ønske kommer nogle gange i karambolage med de unges sikkerhed.


Mange steder var chefen ikke opmærksom på, at der var særlige regler for de unge, og når hverken chefen eller den unge kender reglerne, vil det jo kunne medføre gener for den unge.

Christina Louise Hansen, ungdomskonsulent i HK


- Vi møder mange unge, der så gerne vil gøre det godt, så gerne vil hjælpe sine kollegaer og så gerne vil vise chefen, hvad de kan, at de kommer til at gøre alt for meget. Vi mødte for eksempel en ung mand, som bar to fulde mælkekasser ad gangen, selv om det er langt over 12 kg. Og så risikerer man jo mén. Så vi er meget opmærksomme på at forklare de unge, at det er vigtigt, at de holder sig til retningslinjerne, siger Christina Louise Hansen.

I takt med at trætheden sætter ind, er man måske også mere tilbøjelig til at slække på kravene eller komme til at glemme retningslinjer, lyder det fra Jobpatruljen.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Russisk brøler: Danmark øger føringen

Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce