Annonce
Østjylland

Hverdagen er på vej tilbage på plejecentrene

I næste uge (uge 28) åbner aktivitetscentret på blandt andet Kildebakken. Dermed er der taget endnu et skridt til normalisering af livet efter coronanedlukningen. Arkivfoto
Så er der åbent for besøg hjemme hos plejehjemsbeboere, og der er lagt en plan for genåbning af en del af aktivitetscentrene og cafeerne.
Annonce

Horsens: Torsdag 2. juli blev dagen, da der blev taget et stort skridt i forhold til normalisering af hverdagen for beboere på landets plejehjem. Nu kan de få besøg i deres lejligheder. En rettighed, som har været været inddraget siden midten af marts af frygt for coronavirus.

- Vi glæder os rigtig meget over, at beboerne nu kan få besøg i deres lejlighed, så vi er godt på vej mod noget, der minder om noget mere normalt, siger Lone Nygaard Boysen, sundhedscenterleder med ansvar for de kommunale plejehjem.

Der henstilles dog til, at gæsterne går direkte ind til beboerne og undlader at opholde sig på fællesarealerne for at mindske berøring med flader, som alle rører.

Annonce

Åbning i flere tempi

Der er lagt planer for de næste skridt på vejen til en ny, normal hverdag på de kommunale sundhedscentre, som er omdrejningspunkt for en række aktiviteter, som også tæller de åbne cafeer.

Her kommer genåbningen til at ske i forskellige tempi. Første lempelse er genåbning af aktivitetscentre og cafeer, som ikke ligger på samme matrikel som et plejecenter. Det gælder i første omgang aktivitetscentrene på Hatting Centret, Kildebakken, Sundtoppen og Åparkcentret.


Vi glæder os rigtig meget over, at beboerne nu kan få besøg i deres lejlighed, så vi er rigtig godt på vej mod noget, der minder om noget mere normalt.

Lone Nygaard Boysen


Her vil der være klare retningslinjer for rengøring og opstilling af borde. Skal der skænkes drikkevarer op, vil der være værter, som står for den opgave.  For at have helt styr på antallet af deltagere kræves der tilmelding til alle aktiviteter.

Træningsrum åbnes først efter sommerferien.

På de øvrige centre vil der fortsat kun være udendørs aktiviteter.

Annonce

Åbner for caféer

I første omgang er det kun de cafeer, der ikke ligger i forbindelse med plejecentre, som åbner. Det gælder Hatting, Kildebakken og lidt senere også Åparken, som der ikke er sat en dato for endnu.

Her vil cafélivet være præget af afstand, afspritning og farvel til selvbetjening ved disken.

De øvrige cafeer og aktivitetscentre, som ligger i forbindelse med plejecentre, er der ikke sat dato på for genåbningen.

- Det tager vi stilling til på den anden side af sommerferien, siger Lone Nygaard Boysen, som understreger, at genåbningen skal ske på en forsvarlig måde.

En del af forklaringen på, at det kun er nogle steder, der åbner nu, er, at der skal laves fysiske ændringer flere steder for at kunne efterleve de mange nye regler.

- Og der er mange, der vil have fat i de samme håndværkere lige nu, siger sundhedscenterlederen.

Annonce

Daghjem delvist åbne

Daghjemmene, som man kan være visiteret til at deltage i nogle dage i løbet af ugen, når man bor hjemme, har været delvist åbne under det meste af coronanedlukningen.

- Vi har lavet en individuel vurdering i forhold til den enkeltes behov, siger Lone Nygaard Boysen.

Også her skal de fysiske faciliteter indrettes, så der kan sikres afstand og høj hygiejne, inden den nye hverdag vender tilbage på fuld kraft.

Genåbning

Aktivitetscentre:

Der åbnes for indendørs aktiviteter på Hatting Centret og Kildebakken i uge 28, Sundtoppen i uge 30 og Åpark Centret 2. juli.

Der kræves tilmelding til de enkelte aktiviteter for at sikre, at der er plads nok. Træningsrum åbner først efter sommerferien.

De åbne aktivitetscentre, som ligger i forbindelse med plejecentrene, har forsat udelukkende udendørs aktiviteter.

Cafeer:

Åbning af cafeer som ikke ligger i forbindelse med plejecentre:

Hatting og Kildebakken åbner mandag 13. juli, mens der ikke er fastlagt en dato for genåbning af cafeen i Åpark Centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce