Annonce
Randers

Hvidemøllevej er åbnet, men nu er Vestervold spærret for trafik indtil december: Arbejdet med at flytte og løfte lyskrydset fortsætter

Den nye Hvidemøllebro er nu åben for trafik. Foto: Annelene Petersen
Den næste måneds tid lukker det nederste af Vestervold for trafik, når krydset skal flyttes, og Tørvebryggen og Jernbanegade i vestlig retning skal hæves 1,7 meter, så vejen og krydset kommer op i niveau.

Randers: Arbejdet med at bygge den nye bro ved Hvidemøllevej har det sidste lange stykke tid givet randrusianerne logistiske hovedpiner, når der har skullet tænkes i alternative ruter til de afspærrede og ensrettede hovedfærdselsårer.

Og selvom den nye bro nu står færdig og pr. 18. oktober er åbnet for trafik, er de trafikale problemer omkring Hvidemøllevej endnu ikke ovre. Tværtimod.

Nu begynder arbejdet med at flytte krydset, og det betyder, at den nederste del af Vestervold er spærret indtil 30. november. Det drejer sig om stykket fra Tørvebryggen/Jernbanegade og op til Vestergade.

Annonce

Jernbanegade og Tørvebryggen fortsætter med at være ensrettede, mens det nye kryds etableres, så vejen kan komme op i niveau.

Derfor betyder åbningen af den nye bro også, at det kun er muligt at dreje til højre, når man kommer fra den nye bro, og ligeledes dreje ind på broen fra højre, når man kommer fra Jernbanegade.

Åbningen af den nye Hvidemøllebro betyder altså konkret, at bilister fra og med 18. oktober ikke længere kan køre ned til bunden af Vestervold og dreje til venstre ad Tørvebryggen i retning mod Randersbro.

I stedet skal man nu køre ad Kirkegade og Hospitalsgade - eller alternativt ad Vestergade og Bertelsensgade for på den måde at komme ned på Jernbanegade og hen ad Tørvebryggen.

Ligebenet kryds

Selvom broen er farbar fra mandag i efterårsferien, vil det sidste oprydningsarbejde efter planen først være færdigt til januar næste år.

I sidste ende vil det resultere i en spritny bro, samt et cirka 1,7 meter højere og ligebenet kryds ved Tørvebryggen, Jernbanegade og Vestervold, der gerne skulle lette trafikken i den del af byen.

Her ses de 1,7 meters niveauforskel, der igennem det næste stykke tid skal udlignes. Foto: Annelene Petersen

Sideløbende med, at krydset bliver flyttet, vil man mellem fredag 5. november og mandag 8. november nedrive den gamle bro, der i mellemtiden er blevet gjort overflødig med åbningen af den nye.

Den gamle jernbanebro er også årsagen til, at arbejdet i første omgang blev igangsat, da den er for lav til, at togdriften kan elektrificeres.

Ifølge planen skal togdriften i hele Jylland være elektrificeret i 2026.

I første weekend i november skal den gamle jernbanebro rives ned. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Regeringen beder ikke andre om at forsøge at genskabe sms'er

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce