Annonce
Randers

Hvidstengruppen spærrer Randers Station: Her vil filmoptagelser snart påvirke de lokale trafikforhold

Optagelserne til den opfølgeren af spillefilmen Hvidstengruppen er allerede i fuld gang. Men i næste uge rykker optagelserne udendørs, og det kommer til at påvirke trafikforholdene både her ved Hvidsten Kro og andre steder i og omkring Randers. Privatfoto
Når de udendørs optagelser på den kommende film Hvidstengruppen 2 starter i næste uge, får det betydning for pendlere og trafikanter i lokalområdet. Her får du overblikket over, hvor og hvornår, du skal forberede dig på en lille omvej både i og uden for Randers.

Randers/Hvidsten/Spentrup: I næste uge går filminstruktør Regner Grasten og filmselskabet af samme navn i gang med udendørsoptagelserne til Hvidstengruppen 2.

Den danske spillefilm skal fortælle historien om tiden efter henrettelsen af otte medlemmer af Hvidstengruppen i 1944. Derfor har filmselskabet i samarbejde med Randers Kommune arrangeret, at trafikken på forskellige steder i og omkring Randers vil blive omdirigeret i den kommende tid. Omkørslerne kommer først og fremmest til at ramme pendlerne, der kører på Mariagervej, som går tværs gennem landsbyen Hvidsten og lige forbi Hvidsten Kro.

- Filmen foregår jo i tiden efter henrettelserne af modstandsfolkene. Derfor duer det ikke, hvis vi får lyden af moderne bilstøj eller lastbiler med i optagelserne, når vi filmer de udendørs scener rundt om kroen, siger location manager ved Regner Grasten, Kristian Nørlyng.

Annonce


Filmen foregår jo i tiden efter henrettelserne af modstandsfolkene. Derfor duer det ikke, hvis vi får lyden af moderne bilstøj eller lastbiler med i optagelserne.

Kristian Nørlyng, location manager


Omveje i Hvidsten og Spentrup

Spærringen af Mariagervej kommer til at ramme bilisterne i Hvidsten hele den kommende uge, samt et par dage i den efterfølgende uge og 24. maj.

De fleste dage vil vejspærringen komme til at vare fra klokken 8.00 til 16.30, ligesom den kun vil komme til at gælde området i den umiddelbare nærhed af Hvidsten Kro.

Det betyder, at trafikanter, der for eksempel kommer nordfra, vil blive omdirigeret ad Hvidstenvej til Spentrup, hvorfra de via Hastrupvej vil blive ledt tilbage til Mariagervej syd for Hvidsten.

To af dagene – nemlig 26. og 27. april vil turen gennem Spentrup dog byde på yderligere en omvej. For her vil den del af Hastrupvej, der går forbi Spentrup Kirke nemlig også blive afspærret på grund af optagelser på arealet foran kirken

Derfor skal bilisterne, der kommer fra Mariagervej og er blevet ledt ind på Hvidstenvej dirigeres videre via Birke Allé og Rønne Allé til Bjergbyvej, hvor de igen kan koble på Hastrupvej på vejen ind mod Randers.

Annonce

- Kristine skal kunne cykle i skole

Filmselskabet Regner Grasten har i den seneste tid gjort, hvad det kan, for at informere de lokale beboere i området om de optagelser, der skal foregå.

Det betyder blandt andet, at rigtig mange af de lokale har fået en seddel smidt i deres postkasser. Af sedlen fremgår tidspunktet for de lokale spærringer og et direkte telefonnummer på Kristian Nørlyng. Filmselskabets er nemlig også godt klar over, at herfra er nødt til at tage nogle hensyn til de lokale.

Tid og sted for spærring af trafikken

I forbindelse med udendørs optagelser af Hvidstengruppen 2, vil der i den kommende tid blive nogle trafikale gener i og omkring Randers. Her får du overblikket over, hvor og hvornår du skal være opmærksom på trafikale ændringer i forbindelse med udendørs filmoptagelser.

Hvidsten:

Mandag 26. april klokken 9.00-14.30.

Tirsdag 27. april klokken 8.00-16.00.

Onsdag 28. april klokken 8.00-16.30.

Torsdag 29. april klokken 8.00-16.30.

Mandag 3. maj klokken 8.00-16.30.

Tirsdag 4. maj klokken 8.00-16.30.

Mandag 24. maj klokken 15.00-21.30.

Spentrup:

Mandag 26. april klokken 13.30-16.30.

Tirsdag 27. april klokken 8.00-14.00.

Randers Station:

Mandag 24. maj klokken 12.30-15.00.

Tirsdag 25. maj klokken 9.00-14.00.

- For os handler det om at få arbejdsro. Men vi ved, at der er nogle borgere og erhvervsdrivende, som skal til og fra området. Det skal de selvfølgelig have lov til, så derfor har de fået mit direkte telefonnummer, så de altid kan ringe, hvis de skal forbi afspærringen. Det kan godt være, at de så lige får lov til at vente et minuts penge, mens vi får sat optagelserne på hold, men de skal nok få lov at komme forbi, siger Kristian Nørlyng og fortsætter:

- Forleden havde jeg for eksempel en sms-korrespondance med Kristine på 14 år, som var bekymret, fordi hun plejer at cykle gennem Hvidsten på vej til og fra skole. Men det skal hun selvfølgelig også kunne blive ved med.

Annonce

Spærring af Randers Station

Det er dog ikke kun pendlerne nord for Randers, der kommer til at blive ramt af optagelserne af Hvidstengruppen 2. Det gør også togpendlerne, taxachaufførerne og kunderne i 7-Eleven på Randers Station.

Her planlægger filmholdet nemlig at indtage hele pladsen foran stationsbygningen for en enkelt dag i maj. Nærmere bestemt 24. maj.

Konsekvensen bliver, at taxachaufførerne, der sædvanligvis holder lige uden for stationsbygningen, midlertidigt vil blive nødt til at finde et andet sted at parkere. Samtidig vil kunder til og fra 7-Eleven samt pendlere, der kommer til og skal fra Randers med tog i løbet af dagen, blive ledt bagom stationsbygningen i stedet for gennem den.

- Vi har lavet en aftale med nogle mænd i nogle gule veste, som skal hjælpe os med at omdirigere pendlerne, så de i stedet for at gå igennem hovedbygningen går uden om den, siger Regner Grastens location manager.

Desuden har filmselskabet i samarbejde med Banedanmark og DSB fået arrangeret, at hele perron 2 på Randers Station bliver afspærret 25. maj. Det skyldes filmoptagelser, hvor et stort, gammelt damplokomotiv blandt andet skal indgå.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce