Annonce
Randers

'Hvis du har corona, så gå hjem igen': Alt kører endnu som normalt på Regionshospitalet

Selvom alle procedurer forudsiger, at coronasmittede ikke skulle møde på Regionshospitalet Randers har sygehuset alligevel - ligesom de praktiserende læger i byen - brugt dørene til at minde potentielt smittede om at bruge telefonen i stedet for fødderne. Foto: Annelene Petersen
Der er ikke coronapanik på Regionshospitalet Randers. Her regner man med, at eventuelle smittede vil ende i Aarhus via de praktiserende læger. Men sygehuset har gjort enkelte forberedelser for at være på den sikre side.
Annonce

Randers: Mens de første smittede med coronavirus er dukket op i Danmark, tager de det roligt på Regionshospitalet Randers.

- Der er endnu ikke påvist smittekæder i Danmark, så hos os opfører vi os, som vi plejer, siger lægefaglig direktør på hospitalet, Lone Winther Jensen.

Efter opfordring fra Region Midtjyllands taskforce på området, har de dog talt det udstyr op, som skal bruges til at skærme mod smitte, hvis situationen ændrer sig fuldstændig.

Men hvis alt går efter bogen, vil smittede slet ikke ramme Regionshospitalet, som situationen ser ud nu. De skal nemlig enten henvende sig til den praktiserende læge via telefon eller til lægevagten udenfor almindelig arbejdstid. Derefter vil de potentielt smittede blive viderehenvist til infektionsmedicinsk afdeling på Skejby Sygehus i Aarhus.

Coronavirus: Ikke farligt men alligevel karantæne?

Ifølge data fra WHO og den internationale dataopsamling har dødeligheden for Coronvirus indtil videre ligget i spændet fra normal influenza med omkring én procent døde op til omkring to til tre procent døde. Langt de fleste døde er patienter med diabetes eller personer over 70 år.

Men selvom der efterhånden er datamateriale fra Kina er troværdigheden af beregningen stadig usikker. Særligt i forhold til, at de højst sandsynlig viser en for høj dødelighed i forhold til, hvad vi vil se i Danmark ved et eventuelt corona-virus udbrud her.

Denne forventning skyldes både den høje standard på de danske sygehuse, men også en mistanke om, at meget milde tilfælde af Coronavirus kan være gået uopdaget i de kinesiske data.

Når Sundhedsstyrelsen på den ene side maner til besindighed, men samtidig sætter mennesker, som kan være smittede, i karantæne, skyldes det derfor ikke dødeligheden.

Det skyldes til gengæld, at det er en virus, vi ikke tidligere har været udsat for, og at der derfor ikke er nogen, som er immune, som der ville være ved en almindelig influenza.

Det betyder, at rigtig mange kan blive syge, hvis virussen får frit løb. For at undgå dette anvender Sundhedsstyrelsen karantæne blandt mennesker, som har været udsat for smitte i særlig grad.

Annonce

På den sikre side

For at være på den sikre side, har Regionshospitalet Randers alligevel på Sundhedsstyrelsens anbefaling sat plakater op på dørene på sygehuset. Ligesom hos de praktiserende læger beder plakaterne folk med influenzalignende symptomer, som har været i lande som Italien eller Kina, hvor der er aktive smittekæder, om at gå hjem og ringe til læge eller vagtlæge i stedet for.

- Det er for at møde de få selvhenvendere, vi har, forklarer Lone Winther Jensen.

Hun understreger, at fokus stadig er på almindelig hygiejne i forhold til spredning af virussen og opfordrer til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

- Man skal huske at hoste i ærmet, hvis man er syg, forklarer hun som et eksempel på de anbefalinger.

Ifølge eksperter i virus smitter coronavirus som COVID-19, der er det officielle navn for den verdensomspændende sygdom, nemlig kun via dråber, der via luften omkring den smittede eller den smittedes hænder kommer i kontakt med andre menneskers slimhinder i mund og næse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce