Annonce
Randers

Hvis man går med en skuespiller i maven

Fra Talentlinjens afgangsforestilling for to år siden, da man havde valgt at sætte en forestilling op af Line Knutzon. Foto: Randers Teaters Talentskole
Randers Teaters Talentskole står klar til at indskrive nyt hold unge, der har en drøm om scenen eller et ønske om at afprøve sit dramatiske talent.

Randers: Hvis man kan li' at spille teater og gerne vil lære flere staldfiduser til det at stå i rampelyset, så var det måske en ide at tage imod det gratis tilbud om at lære mere sceneteknik på Randers Teaters Talentskole, der åbner for optag nu.

Der er Grundholdet, som henvender sig til de 16-30-årige. Her kræves der ikke optagelsesprøve for at få adgang. Det gør det derimod, hvis man søger Talentlinjen, der henvender sig til de 17-26-årige. Prøven ligger i slutningen af juni og aspiranterne skal præsentere en teatertekst for skolens to faste undervisere, ligesom de skal prøve kræfter med improvisationsøvelser.

Endelig er der Dramatikerlinjen for de 16-30-årige, hvor man arbejder med at skrive monologer og dialoger til scenebrug.

Undervisningen er gratis på de tre linjer. Dog skal man på Talentlinjen betale 1500 kr., der dækker omkostninger til den årlige teatertur til Det Kongelige Teater i København.

Blod på tanden

På Grundholdet mødes man en aften om ugen på teatret, mens Talentlinjens elever undervises en aften om ugen plus en weekend om måneden.

- Derudover har eleverne på Talentlinjen mulighed for at at se omkring 10 professionelle forestillinger her på teatret, siger Talensskolens leder Tine Eibye.

Desuden skal eleverne forvente et mere intensiveret prøveforløb op til holdets afgangsforestilling.

Talentlinjen er et tilbud om at snuse til en rigtig teaterproduktion.

- Der kræves disciplin. Faste mødetider. Vi arbejder lige som et professionelt team, understreger Tine Eibye, og tilføjer, at flere af eleverne på talentlinjen har fået blod på tanden og søgt de etablerede skuespillerskoler.

- I år søgte halvdelen af holdet om optagelse på en af skolerne. Og tre er gået videre.

Mange af skolens elever passer ved siden af deres skole eller arbejde.

Der optages 10 elever på Talentlinjen, og ansøgningen skal være skolen i hænde senest 10. juni.

Se mere på: www.Randersteater.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce