Annonce
Randers FC

Hvis Randers FC har tabt pusten, er det kun i medaljekampen

Randers FC har stadig et fremragende udgangspunkt i forhold til top 6. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fem point i de første fire spillerunder har ikke bragt top 6-billetten i fare for Randers FC. Forfølgerne er nemlig heller ikke kommet hurtigt ud af startblokken.

Fodbold: Det kan godt være, at de havde sat næsen op efter mere end det ene point i søndagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland. Men den manglende sejr til trods er Randers FC stadig på top 6-kurs.

Godt nok har pointhøsten hidtil i foråret ikke været prangende, men Randers FC kan lune sig ved, at ingen af top 6-forfølgerne har været bedre kørende.

Tingene har ikke rykket sig afgørende i de fire første spillerunder i foråret, og Randers FC er dermed kommet et godt skridt nærmere målet, fordi tiden begynder at løbe ud for forfølgerne i forhold til at lukke hullet.

Annonce

Afstanden holder

Med blot fem kampe tilbage i grundspillet har Randers FC stadig et komfortabelt forspring på seks point ned til OB og AaB på syvende- og ottendepladsen. Kronjyderne har derudover en markant bedre målscore end både fynboerne og nordjyderne.

Det vil kræve en afsluttende stime fra OB eller AaB på fire sejre i de fem sidste kampe, hvis de for alvor skal bringe top 6-billetten i fare for Randers FC. Men AaB har slet ikke vundet endnu i foråret, og det er efterhånden svært at se, hvordan de pludselig skulle begynde at gå fra sejr til sejr. De forspildte deres mulighed i den uafgjorte hjemmekamp mod Randers FC.

OB kan Randers FC også selv sørge for at sætte skakmat, når de to hold mødes på søndag i Odense. En Randers FC-sejr i den kamp vil betyde, at vi er meget tæt på at have en afgørelse, og ét point vil Randers FC også langt bedre kunne leve med end OB.

Det ser mere ud til at være Sønderjyske end Randers FC, som OB, AaB og top 6-outsideren Vejle skal hænge deres hat på i slutspurten.

Annonce

Kynismen til forskel

Skal man tale om, at Randers FC har tabt et skridt i foråret, er det ikke i forhold til top 6, men nærmere i forhold til  medaljekampen, hvis nogle ellers havde forestillet sig, at de skulle være med i det kapløb.

Her har billedet været, at både Brøndby, FC Midtjylland, AGF og FC København har været skarpe til at afgøre deres kampe, mens Randers FC både har smidt et point i overtiden mod FCM samt spillet uafgjort mod AaB og FC Nordsjælland i kampe, hvor de har haft chancer nok til at vinde. Der har ganske enkelt været kynismen til forskel på Randers FC og topholdene.

Dermed har de første fire kampe i foråret egentlig bare bekræftet indtrykket fra efteråret. Randers FC holder defensivt et niveau, som er helt på højde med de bedste i Superligaen, men offensivt kræver det mere klasse og flere strenge at spille på, hvis Randers FC skal spille med i toppen.  Men det er så også her, at den enorme forskel i spillerbudgetter kommer til udtryk.

Top 6 er til gengæld et mere end realistisk scenarie, der blot kræver fire-seks point i de sidste fem kampe. Det udgangspunkt kan de ikke forlange bedre i Randers FC.

Forårsstillingen

Brøndby IF 10 point

*FC København 9

FC Midtjylland 9

AGF 8

Randers FC 5

Vejle 5

OB 5

*Lyngby 3

Sønderjyske 3

AaB 2

FC Nordsjælland 2

AC Horsens 1

'Opgørelsen er lavet inden mandagens kamp mellem Lyngby og FC København.

Top 6-bejlernes slutprogram

5. Randers FC (27 point)

OB (ude)

Brøndby (u)

Lyngby (h)

AGF (u)

FC København (h)

6. Sønderjyske  (24 point)

Lyngby (h)

OB (h)

AaB (u)

Horsens (h)

FC Nordsjælland (u)

7. OB (21 point)

Randers FC (h)

Sønderjyske (u)

Vejle (u)

Brøndby (h)

AaB (u)

8. AaB (21 point)

FC Nordsjælland (u)

AC Horsens (u)

Sønderjyske (h)

Vejle (u)

OB (h)

9. Vejle (20 point)

Horsens (h)

FC København (u)

OB (h)

AaB (h)

FC Midtjylland (u)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce