Annonce
Læserbrev

Hvor er visionerne?

Læserbrev: Som relativt nye tilflyttere til Midtjylland og Randers savner jeg godt nok visioner for Randers fra byrådet.

Det kendetegnende og "rygtet" for byrådet er, at man stort set ikke kan blive enige om noget og slås internt med hinanden frem for at arbejde fælles om udvikling af byen og kommunen.

Nu læser jeg, at man er blevet enige om, at timeprisen for parkering overalt i byen bliver 12 kroner/timen. Jeg mener, at jeg for flere år siden læste, at en privat investor havde betalt p-huset, og mener at have hørt, der var en aftale om, at der ikke skulle være gratis parkering i byen, før p-huset var betalt. Forhåbentlig har dette ikke hold i virkeligheden, men hvis byrådet vil udvikle midtbyen, så gør man det ikke ved at hæve p-priserne, tværtimod sender man handelslivet lukt ud i Storcentret med gratis parkering.

Se Aalborg Lufthavn contra Aarhus og Billund. Aalborg ekspanderer, og ingen tvivl om, at den gratis parkering er årsagen.

Hvis byrådet turde være visionære og lade interne krige ligge, så lavede man gratis parkering overalt i byen de første to eller tre timer, derefter kunne man så fastsætte en timepris. Det vil være tiltrækkende for oplandet at komme til Randers og handle. De enkelte butiksejere kan ikke selv løfte opgaven mod butiksdød, de skal have hjælp.

Gratis råd til byrødderne: Sæt jer med bankerne og tal om at lave Danmarks første Wall Street med alle banker samlet. Østervold skal være levende, og det bliver den ikke med banker i gadeniveau (hvem kommer fysisk i bankerne?). Ryk dem på første sal og skab liv i gadehøjde.

Et andet råd, som jeg allerede har givet til borgmesteren: Byd nye tilflyttere velkommen til kommunen og byen med info om alt det gode, Randers tilbyder. Det manglede vi i allerhøjeste grad. Det vil give en fornemmelse af, at man gerne vil nye tilflyttere, hvis man fik en god velkomst. Vores kom efter to henvendelser til kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce