Annonce
Læserbrev

Hvor er visionerne?

Annonce

Læserbrev: Som relativt nye tilflyttere til Midtjylland og Randers savner jeg godt nok visioner for Randers fra byrådet.

Det kendetegnende og "rygtet" for byrådet er, at man stort set ikke kan blive enige om noget og slås internt med hinanden frem for at arbejde fælles om udvikling af byen og kommunen.

Nu læser jeg, at man er blevet enige om, at timeprisen for parkering overalt i byen bliver 12 kroner/timen. Jeg mener, at jeg for flere år siden læste, at en privat investor havde betalt p-huset, og mener at have hørt, der var en aftale om, at der ikke skulle være gratis parkering i byen, før p-huset var betalt. Forhåbentlig har dette ikke hold i virkeligheden, men hvis byrådet vil udvikle midtbyen, så gør man det ikke ved at hæve p-priserne, tværtimod sender man handelslivet lukt ud i Storcentret med gratis parkering.

Se Aalborg Lufthavn contra Aarhus og Billund. Aalborg ekspanderer, og ingen tvivl om, at den gratis parkering er årsagen.

Hvis byrådet turde være visionære og lade interne krige ligge, så lavede man gratis parkering overalt i byen de første to eller tre timer, derefter kunne man så fastsætte en timepris. Det vil være tiltrækkende for oplandet at komme til Randers og handle. De enkelte butiksejere kan ikke selv løfte opgaven mod butiksdød, de skal have hjælp.

Gratis råd til byrødderne: Sæt jer med bankerne og tal om at lave Danmarks første Wall Street med alle banker samlet. Østervold skal være levende, og det bliver den ikke med banker i gadeniveau (hvem kommer fysisk i bankerne?). Ryk dem på første sal og skab liv i gadehøjde.

Et andet råd, som jeg allerede har givet til borgmesteren: Byd nye tilflyttere velkommen til kommunen og byen med info om alt det gode, Randers tilbyder. Det manglede vi i allerhøjeste grad. Det vil give en fornemmelse af, at man gerne vil nye tilflyttere, hvis man fik en god velkomst. Vores kom efter to henvendelser til kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce