Annonce
Debat

Hvor er vores dyrevelfærd på vej hen?

Læserbrev: Hvilket syn har du på vores fælles dyr, dem, som staten bruger som naturplejere?

Biologerne og vores politikere bruger sætningen vildt og naturligt, det lyder bedre i borgernes ører, og mange tænker, så er der styr på dyrevelfærden. Hvilket fantastisk liv, og det forstår jeg godt, for det bliver solgt med fantastiske sommerbilleder, med masse af føde, sol og romantik, men sådan ser det ikke ud om vinteren, og vi ved alle, hvor kort sommeren er i Danmark.

Men det er der ikke, der skal gå flere græssere på naturarealerne, end der er føde til, hvilket vi tydeligt har set i Fussingø her i december og januar 2021/2022. Fodringen er først opstartet efter anmeldelse, er det ok? Er det virkelig din og min pligt at holde øje med NTS og statens dyr (som jo egentlig også er dine og mine) på vores fællesarealer?

Annonce

Det er jo biologernes ønske og plan, at de skal tvinges til at æde uønsket vegetation, som brombærkrat og kviste, og for at det skal lykkes, må man indhegne dem, ellers ville de vandre videre efter bedre og mere næringsrig føde, det er ikke godt nok …

Biologerne vil fremme lysåbne naturtyper, så det er krat, buske, småtræer, bark, knopper, gyvel, brombærkrat og så videre, der skal væk. Kunne dette ikke gøres på en anden vis, og er det virkelig løsningen? At dyr skal lide for en ideologi, hvor visse biologer mener, at det er ok, at dyrene skal lide og sulte, det er jo en del af naturen, siger de, men i naturen vil græsserne vandre væk og til bedre arealer. Den mulighed har de ikke, når de er bag hegn, og de er vores ansvar, men vi svigter dem ...

Biologerne og politikere, der er for denne metode, tror åbenbart, at kvæget kan blive som hjorte, en browser.

Kreaturer er græssere, ligesom heste er, hvis fordøjelsessystem er indrettet til at æde græs, ikke krat og kviste.

Mens dyr af hjorteslægten kan æde grene, knopper, kviste, småtræer, bark og buske, som de i modsætning til græsserne kan fordøje i stor mængde og ernære sig godt af, når græsset om vinteren er væk.

Vores miljøminister henviser til beregninger, hvor mange kilo kvæg pr. hektar, der kan leve på forskellige naturtyper. De beregninger er lavet af visse biologer baseret på dyrenes indvirkning på træer, buske og lignende. Ikke med hensyntagen til dyrene, der er blevet til redskaber, som bruges på denne nye trend og ideologi, som udrulles i NNP.

Dyrevelfærden står i vejen for dette, derfor er der også lavet en lovændring. Men er det rimeligt, at staten skal have særregler?

Jeg er overbevist om, at en stor del af de udsatte tamdyr mistrives og vil sulte om vinteren, trods andre ord fra miljøministeren.

Når Naturstyrelsen lægger planer for x antal dyr på arealerne, burde de nok lade fagpersoner udregne, om der overhovedet er et fødegrundlag til dem - også vinter fra oktober til april, hvor græsset gror sparsomt, hvis overhovedet, til græsserne. Vissent græs er ikke hø, der er ikke næring i det græs, der forefindes i den danske natur om vinteren. Samt om de øvrige forhold, vi som private skal leve op til, også bliver overholdt, som tørt leje og adgang til frisk drikkevand, også i frost.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce