Annoncørbetalt indhold

Hvordan finde kreditkort med lav rente

Happy couple paying on line with credit card and digital tablet on the street

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Forskellige kreditkort med forskellige fordele

Der er stor forskel på både priserne og vilkårene for de forskellige kreditkort. Det er medvirkende grund til, at mange danskere ejer mere end ét kreditkort. De forskellige kreditkort kan være en fordel til forskellige formål.

Annonce

Ved de fleste kreditkort får du afdragsfrihed i helt op til 45 dage. Mange kreditkort er helt gratis for dig at have, så længe du ikke gør brug af dem.


Sammenligning af kreditkort

Skal du bruge et kreditkort, kan det godt betale sig at sætte tid af til at finde det rette kort. Begynd med at kortlægge din økonomi og dit egentlige behov for et kreditkort. Skal kortet bruges i Danmark eller udlandet? Er der fordele ved at bruge kreditkortet, fx rabatter eller bonusser? Eller skal det bruges som en økonomisk buffer?

Det er også vigtigt at kigge på kreditkort information - lav rente er naturligvis at fortrække, og der kan være stor forskel på rentesatsen. Et kreditkort med en lav rente er selvfølgelig billigere at benytte end et kreditkort med en højere rente.

Du bør imidlertid også gøre op med dig selv, om du overhovedet har brug for et kreditkort. Er det bare er et spørgsmål om magelighed fra din side?


Valg af kreditkort

Når du har kortlagt dine behov, er det tid til at finde det kreditkort, der matcher dine behov.

Der er flere ting du skal være opmærksom på, inden du vælger en udbyder. Med hjælp fra fx Kredittkort Info - lav rente kan du finde en liste over det, du skal være opmærksom på, når du vælger kreditkort.

·    ÅOP – Når du ansøger om et kreditkort, skal du være opmærksom på rente og ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Et kreditkort med lav ÅOP er naturligvis billigere end et kreditkort med høj ÅOP.

·    Rentesats – Kreditten på dit nye kreditkort er ikke gratis. Du skal betale en rente for at bruge kreditten. Som udgangspunkt er den laveste rente den billigste. Men når det er sagt, kan der være undtagelser eller andre fordele ved et kort med en højere rente, der gør, at det bedre kan betale sig for dig.

·    Rejseforsikring og afbestillingsforsikring – For mange er det er en stor fordel, at kreditkortet har en integreret rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Rejser du ofte, kan der være en del penge at spare, hvis der er inkluderet forsikring i kreditkortkontrakten.

·    Gebyrer – Det er også vigtigt at holde øje med de årlige gebyrer, inden du vælger dit nye kreditkort. Der kan være stor forskel på de gebyrer, der er tilknyttet kortet, som både er afhængige af korttypen og din bankaftale.

·    Rabatter og bonusser – Mange opretter et kreditkort, så de kan nyde glæde af forskellige rabatter og bonusser. Tjek ved oprettelse, om dit nye kort tilbyder rabatter og bonusser, der kan komme dig til gavn.


·    Størrelsen på kreditten – Hvor stort et kreditbeløb du kan få, afhænger både af din økonomiske situation og din aftale med banken.

Husk også at være opmærksom på evt. Etableringsomkostninger.

Låneksempel: Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd, kostnad: 1.323, Totalt: 16.323


Lån eller kreditkort

Inden du ansøger om et kreditkort, så gør op med dig selv, om dit behov er for et lån eller kreditkort. Har du brug for et større beløb på én gang, kan det oftest bedre betale sig at finde et lån med lav rente.

Men har du brug for en økonomisk buffer under udlandsophold eller i en akut situation, der kræver penge med det samme, kan det være en fordel at have et kreditkort ved hånden. Det kan være svært at holde styr på din konto, da pengene ikke trækkes med det samme, når du benytter et kreditkort. Det er derfor vigtigt, at du løbende holder øje med dine kontobevægelser, så du slipper for en kedelig overraskelse, næste gang du besøger din netbank.

For få det bedste ud af dit kreditkort bør du altid betale hele din udestående saldo inden forfaldsdatoen. Betaler du kun minimumsbeløbet (typisk en procentdel af saldoen), bliver der pålagt renter på det resterende lånebeløb.


Kan alle få et kreditkort?

De afhænger af din privatøkonomi, om du kan godkendes til udstedelse af et kreditkort. Stort set alle kortudstedere gennemfører en kreditvurdering, inden du kan blive godkendt til et kreditkort.

Når du ønsker at oprette et nyt kreditkort, er det vigtigt, at du har et godt overblik over hele din privatøkonomi. Din bank vil lave en kreditvurdering af dig, for at du kan blive godkendt til et kreditkort. Så det er vigtigt du har en sund økonomi: Du betaler dine regninger og evt. låneydelser til tiden, og står ikke registreret som dårlig betaler.

Mange banker er meget tilbageholdende med, hvem de tilbyder kreditkort. Men der er de senere år dukke flere attraktive online-kreditkort op. Hos de online udbydere af kreditkort kan det være nemmere at ansøge. Hvis du ikke har mulighed for at få det kreditkort, du ønsker, i din bank, så har du muligvis en bedre chance hos en af de online kreditkortudbydere.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.