Annonce
Randers

Hvordan holder man påskefrokost sammen hver for sig? Få tip til både teknologi og kreativitet

Over hele verden bliver videotjenester i øjeblikket i ekstraordinær grad brugt til arbejde, undervisning og fællesskab. Her en online bar-åbning i Tyskland 3. april 2020. Amtsavisen giver dig en lille guide til en håndfuld af videotjenesterne, så din påskefejring kan blive online. Foto: Thilo Schmuelgen/Ritzau-Scanpix/REUTERS/
Der er et hav af apps til videosamtaler. De fleste af dem kræver dog, at alle deltagere har downloadet dem. Nogle kræver, at man opretter en konto - andre kan bruges direkte via telefonummer. Vi har forsøgt at samle de mest almindelige og mest tilgængelige for at gøre det så let som muligt for dig at være sammen hver for sig i påsken.
Annonce

Randers: Hvad gør man, hvis man gerne vil holde påskefrokost på afstand, men ikke har helt har teknikfærdighederne på plads til det? Hvis man trænger til at se de ansigter, man taler med, men ikke helt ved, hvordan det skal gribes an?

Det kan virke uoverskueligt, men det behøver ikke være så svært. Hvis du har en smartphone eller en bærbar computer med indbygget kamera og internet, får du her et tip til nogle af de muligheder, som kan gøre det overskueligt at komme i gang.

Hvis du hverken har smartphone eller computer, er det måske nu, du skal have spendérbukserne på - eller ringe til nogen, som kan hjælpe dig med at skaffe en ældre model af slagsen. For den fagre nye teknologi kan hjælpe os allesammen i denne tid.

Også selvom den ikke rigtig kan erstatte hverken knus, madfællesskab eller fysisk nærvær.

Annonce

Før du går i gang

Der findes et hav af apps, som man kan bruge til forsamle sig på - uden at være sammen. En app er bare det program, som du bruger til det. Og de er allesammen gratis i udgangspunktet.

Fælles for dem alle er også, at de kræver enten en smartphone, en iPad eller tablet eller en computer med kamera tilsluttet. Et smart-tv kan også bruges.

Hvis I skal spise sammen - på ægte påskefrokost-manér, skal du tænke på, hvordan du kan få det stillet an, så du både kan se et videobillede og selv sende et godt videobillede af dig retur.

Og så kan man med fordel også harmonere menuen på den ene eller anden måde - det forstærker fællesskabsfølelsen.

Det er en rigtig sjov måde at være sammen på, men det inviterer ikke til så dybe samtaler, da alle ikke kan tale på én gang - som vi i hvert fald plejer at gøre i min familie. Der skal man have fat i en-til-en videoopkald i stedet.

Annonce

Forslag til programmer eller apps

Der er et utal af programmer, som har funktionen af et videoopkald mellem flere mennesker. Vi har taget de mest almindelige med.

Facetime, kan du bruge, hvis alle har iphone eller ipad. Her føjer du bare personer til opkaldet og trykker på det lille videoikon undervejs.

Duo fra Google eller Whatsapp fra Facebook kan bruges mellem alle typer telefoner og computere, så længe alle parter har hentet appen eller programmet.

For at bruge Duo har du brug for en Googlekonto. Alle mennesker, som bruger en computer eller en smartphone har sådan en. Det er som oftest din almindelige mailadresse, som i forvejen er tilknyttet din telefon. Det kan dog også være en sekundær mailadresse, men din telefon kender den som regel.

Whatsapp bruger til gengæld kun dit telefonnummer, og er måske allernemmest, hvis Facetime ikke er en mulighed.

I Whatsapp kan du vælge mellem gruppeopkald eller videoopkald, mens du på Duo først skal oprette en gruppe, før du kan ringe til den.

Hvis du laver en konto på Facebook og forbinder dig med dem, du skal være sammen med, kan du bruge Messenger, som er Facebooks samtaleapp. Fordelen er, at du kan have en fast gruppe, hvor I både kan skrive og ringe sammen. Ulempen er, at det kræver medlemskab af og kendskab til Facebooks funktioner.

Andre muligheder er Zoom, Skype, Hangout eller Homeparty, som allesammen også er forholdsvis enkle at gå til. Zoom er blandt andet god, hvis man planlægger et møde på et bestemt tidspunkt. Så kan man på forhånd sende et link til alle medlemmer, så de kan gøre sig klar.

Annonce

Alternative løsninger

Hvis de nævnte løsninger er urealistiske, er der enkelte andre muligheder.

Et brev. Breve har fået en renæssance i denne tid, fordi de er fysiske, mens meget andet ikke er det lige nu.

En online digital billedramme. Hvis du ikke er en teknisk ørn, skal du nok have nogle andre til at hjælpe med opsætningen. Her kan familie og venner ved hjælp af rette teknik sende billeder og små videoklip direkte til billedrammen.

Emails, sms'er og mms'er. Det er ikke så levende som en videosamtale, men det opdaterer dog på hinandens liv på en mere visuel måde end de også helt udmærkede telefonopkald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce