Annonce
Randers

#hvorerderenvoksen: Børnene i Randers har fået en officiel stemme

Forældre og børn har tidligere været på barrikaderne for at få flere voksne i daginstitutionerne. Og selv om politkerne måske har glemt, hvad de lovede, så har forældrene ikke. Arkivfoto: Morten Pape/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Forældreorganisationen Randers, Fora, er nu officielt stiftet, og blandt andre dens første formand, Celia Kirkegaard Horsleben, vil være med, når forældre fra hele landet fredag vil demonstrere for minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Det sker i både København og Herning.

Randers: Fredag fyldes Christiansborgs slotsplads endnu engang med forældre fra hele landet. Bag demonstrationen står bevægelsen "Hvor er der en voksen", som endnu engang vil kræve minimumsnormeringer i landets daginstitutioner.

Randers vil også være repræsenteret. Fora, Forældreorganisationen Randers, der netop er blevet officiel efter en stiftende generalforsamling i Helligåndshuset onsdag, har på de sociale medier opfordret forældre til fredag at holde en fridag og tage til København for at deltage i demonstrationen. Eller alternativt vælge den lidt kortere tur til Herning, hvor en støttedemonstration er planlagt.

- Og jeg ved, at ganske mange Randers-forældre vil være med enten det ene eller det andet sted, fortæller Mette Lejel, nyvalgt næstformand i Fora.

Blandt dem, der tager til hovedstaden, er den nystiftede forenings formand Celia Kirkegaard Horsleben, der er mor til en halvandet år gammel pige.

- Hun får dog lov at blive hjemme, da jeg har sørget for en barnepige, siger Celia Kirkegaard Horsleben, som til gengæld lover at vise flaget eller rettere et skilt, som klart vil fortælle at Fora og dermed Randers er repræsenteret.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi får mindet regeringen om, hvad den lovede inden valget. Det virker nemlig ikke helt, som om politikerne kan huske det, når de begynder at tale om, at blot gennemsnittet i de enkelte kommuner er på et vist minimum. Og det er nu, de skal have påmindelsen, for spørgsmålet er noget af de sidste, der mangler, før man kan underskrive en aftale om en ny finanslov, siger Celia Kirkegaard Horsleben.

Annonce

Fora

Som nævnt havde Fora stiftende generalforsamling onsdag, hvor den første syv personer store bestyrelse konstituerede sig med Celia Kirkegaard Horsleben som formand og Mette Lejel som næstformand. Foreningens formål er at arbejde for et godt børneliv i Randers for alle 0-18-årige.

- Det betyder, at vi vil være stemmen for alle børn i daginstitutionerne, i skolerne, herunder SFO'erne, i fritidstilbuddene og på specialområdet, siger Celia Kirkegaard Horsleben.

Derfor er det også hensigten, at der i bestyrelsen til hver en tid skal sidde en repræsentant fra hvert at de fire områder. Det mål lykkedes det næsten at nå allerede ved den stiftende generalforsamling, idet der blev valgt personer fra såvel daginstitutionområdet som specialområdet og skolerne. Blot mangler endnu en repræsentant fra fritidsområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: 900.000 spaniere mister deres job -  og 248 nye smittetilfælde i Danmark 

Randers

Kylling & Co har langet den sidste sandwich over disken i Randers: Det her har ingen kunnet forudse

Annonce