Annonce
Læserbrev

Hvorfor skal det være så surt?

Læserbrev: Vi i Danmark med 0,1 procent af CO2-udledningen skal ikke gå langt foran vore nabolande og handelspartnere blot for at tækkes trenden. Vi skal udvikle nye metoder til at håndtere fremtidens energiudfordringer og gerne med eksport for øje. Eksempelvis: Udvikle og etablere bioanlæg til flybrændstof nær Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn. Bioanlæggene kan som råstof anvende husdyrgødning. Energien til produktionen kan hentes ind fra vindmøller i havet. Vi skal fortsat have en effektivt miljørigtig landbrugsproduktion og ligeledes en effektiv skovdrift, der optager CO2 og samtidig giver mulighed for unikke naturoplevelser. Effektivitet og beskyttelse af natur kan godt gå "hånd i hånd" og er ikke nødvendigvis modsætninger. At sætte den økonomiske vækst i stå er den helt forkerte måde at gribe problemet an på. Kun et velstående land i økonomisk fremgang vil kunne udvikle og anvende de nye og renere teknologier. At forsøge at løse problemet ved at sænke væksten er ikke vejen frem.

Der har været en global opvarmning i de seneste 150 år. Den menneskeskabte CO2-udledning har sandsynligvis haft en indflydelse. Hvor stor denne indflydelse har været, er forskerne ikke enige om. I den lille istid var der et stort udbrud, år 1815, i vulkanen Tambora i Indonesien, som resulterede i en støvsky rundt om jorden. Støvet skærmede for solen, således at temperaturen på jorden faldt. Dette resulterede i snevejr i Nordeuropa og i Nordamerika i juni og juli måned. År 1815 blev der i Danmark talt om, at der ingen sommer var.

Jeg er absolut fortaler for, at vi passer på miljøet og klimaet, og at vi ikke forbruger eller sviner mere end højst nødvendigt. Des mere vedvarende energi, des bedre. Hvorfor er det ikke krav, at der skal installeres solceller med samme kw-ydelse, som et givent airconditionanlæg bruger? Der er millioner af airconditionanlæg i et stort bælte om jorden, hvor solen skinner næsten året rundt. Hvorfor transporteres store containere fra nord til syd og retur på lastbiler med over 600 hk-dieselmotorer og ikke på tog, hvor forbruget af energi kun ville være en brøkdel? Lastbilerne fylder stort set hele den inderste vognbane på motorvejene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce