Annonce
Randers

Hvorfor skal man betale for parkering, når man skal vaccineres: - Godt spørgsmål, svarer sygehusdirektør

Flere har undret sig over, at der skal betales for parkering, når de skal vaccineres i Randers. Men reglerne er de samme som udenfor coronatiden, når man skal på Regionshospitalet Randers. Foto: Annelene Petersen
Nogle hospitaler tager betaling for parkering, mens andre ikke gør. Uanset vaccination mod coronavirus eller ej. I Randers, hvor folk valfarter til vaccinationscentret på Kirketerpsvej, undrer det, at det i starten af året var muligt at parkere uden at betale, og nu skal der betales. Det er der en god forklaring på.

Randers: Sådan helt overordnet er der forskelle på, hvordan reglerne for parkering er hos de statslige hospitaler. Nogle har gratis parkering, andre har betalt parkering. I Randers skal man betale for at at benytte en parkeringsplads, også selv om man skal vaccineres.

Men i begyndelse af året, da første udrulning af det nationale vaccinationsprogram gik i gang,  var det muligt at parkere foran bygningen på Kirketerpsvej uden betaling. Her var der rift om parkeringspladserne, i dag er der næsten tomt for biler, og parkeringen er forbeholdt handicapkørsel og af- og pålæsning i maksimalt 15 minutter foran bygningen, mens den længere oppe ad vejen er forbeholdt folk til blodprøvetagning.

- Der har sådan set hele tiden været betaling, men da det var de ældre og ofte gangbesværede, der i begyndelsen af året blev vaccineret, bad vi Q Park om at lade være med at skrive folk. Det gjorde vi fordi, det skulle være rimeligt og nemt for folk at komme til vaccinationscentret. Vi er så vendt tilbage til normalen, da turen kom til at de yngre, og raske skulle vaccineres. Vi anbefaler, at folk holder i parkeringshuset, tæt ved, og i en rimelig gå-afstand, siger direktør Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers.

Annonce

At der igen betales for at parkere, sker også for at sikre rimelig adgang til skole og i øvrigt også til blodprøvetagning, hvor det ofte også er ældre og gangbesværede, der kommer, tilføjer Jonas Dahl.

En regning for at få et stik i skulderen, hvis man er i bil, løber så typisk op i 12-13 kroner. Spørgsmålet er så, om det er en god forretning for Regionshospitalet? 225.000 personer skal stikkes to gange i sygehusets område, heraf er det cirka omkring de 100.000 på Kirketerpsvej, anslår Jonas Dahl.

- Det er ikke en god forretning for os. Sidste år var der et underskud for vores vedkommende, og det regner jeg også med, der bliver i år, siger han.

Parkeringshuset er opført i et såkaldt OPP-projekt, hvor det er DEAS Ejendomsadministration, der har opført det, og så lejer sygehuset sig ind, mens Q Park driver det.

Hospitalet kan så i år 2041 købe parkeringshuset for 33 millioner kroner.

Aftalen blev indgået i 2011, altså før sygehusdirektøren tiltrådte, så det er noget, han har arvet.

Underskud i år

Kommunikations- og sekretariatschef på Regionshospitalet Randers, Cecilia Honores Møller, præciserer, at der på sygehuset er en budgetramme årligt til leje af parkeringshuset på 2,2 millioner kroner. Og at der i 2020 var et underskud på cirka en halv million kroner, og samme beløb forventer hun i år.

På spørgsmålet, som jævnligt er oppe at vende i de sociale medier, om det er rimeligt, at patienter skal betale for at have parkeret bilen, mens de er på hospitalet, siger sygehusdirektøren:

- Det er et godt spørgsmål, for det er jo ikke alle hospitaler, hvor man betaler for parkering. Man gør ikke i Rønde, Hammel eller Grenaa. Men man gør i Randers og i Aarhus. Jeg kan godt forstå, at folk har svært ved at forstå, hvorfor der er forskel, men det er ikke noget, jeg har været involveret i. Jeg forholder mig bare til, at vi skal overholde reglerne,  siger Jonas Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce