Annonce
Debat

Hvornår blev jeg født?

"Nogen bliver født for tidligt, andre for sent. Jeg var heldig, jeg kom lige på min fødselsdag," sagde Dirch Passer engang i en sketch - og så grinede vi alle højt og hjerteligt af hans fine ordspil og hans fantastiske mimik. Mennesker og dyrs fødselsdage regnes altid fra den dag, de ser verdens lys for første gang. Uanset tidligere spådomme.

"Men hvilken dag kan jeg og mine mange brødre og søstre regne for vores fødselsdag? Er det den dag, vi rullede ud af fabrikken første gang? Eller er det den dag, vi fik "godkendt"-stemplet af vores kommende ejer? Nok ser vi ud til at være nogle døde metalkasser, der bare ruller på Danmarks skinner og flytter folk, men vi har også en sjæl. Dybt i skabe, skuffer, slanger, rør og ledninger gemmer jeg min sjæl, og kun særlige udvalgte vil finde den. Takket være de mange, der skabte os og siden har vedligeholdt os med stor kærlighed". "Niels Ebbesen" tænker højt.

"Men nu er vi så privilegerede, at vi alle (næsten) har fået et navn og en navnedag".

"Niels Ebbesen" - alias IC3-togsæt 5004 - glæder sig jublende over, at nogen vil holde en stor fest for ham og hans søskende. Han glæder sig også på vegne af hans mange tidligere familiemedlemmer, hvor to nu er kommet hjem til fødestedet. Til et nyt liv.

Vi trænger da til en stor fest for den gamle togfabrik.

"Men fakta skal på plads. Min navnedag var 23. september 1989," fortæller "Niels Ebbesen".

"Jeg er "den evige toer", for jeg blev navngivet en uge efter den første store ceremoni i Odense med kronprins Frederik, fuld musik og stort presseopbud. For "H. C. Andersen", togsæt 5003. Siden kom der datoer i 1990, 91, 92 og 93, ja endnu senere, så det kan blive et større regnestykke at finde vores gennemsnitsalder. Men kan det ikke være uden betydning? Vi trænger da til at fejre, at Randers engang var en stor jernbaneby".

I øvrigt har Randers adopteret hele tre af os "gummipølser på jernhjul". 12. juni 1993 blev mine to brødre, sæt 5084 og 5085, navngivet på Randers Station. Med vore skaberes navne: Niels Tougaard Nielsen og Jens Nielsen. Så hele tre bør være særlig indbudt til festen.

Mange taknemmelige hilsener "Niels Ebbesen", IC3-togsæt 5004.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce