Annonce
Læserbrev

Hvornår får støjramte borgere en løsning?

Læserbrev: I årtier har støjramte borgere langs motorvej E45 i Helsted, Hornbæk og Vorup kæmpet for støjdæmpende foranstaltninger, der kan gøre livet og hverdagen mere behagelig. Har man selv besøgt nogle af disse bydele tæt på motorvejen, så ved man, hvor stor belastningen er, og hvor meget det støjer.

Årligt dør mellem 200-500 borgere på grund af vejstøj, og det er påvist, at trafiklarm kan påvirke flere forskellige typer af sygdomme. Det kalder på, at vi tager problemerne alvorligt.

Derfor var det også glædeligt, at den tidligere regering i forbindelse med sit infrastrukturudspil, et sammenhængende Danmark, havde afsat 1,6 milliarder kroner til bedre støjbekæmpning. Herunder var en støjskærm ved Helsted specifikt prioriteret.

Desværre har piben fået en anden lyd med den nye regering. I forbindelse med finansloven udeblev fokus på området. Ligesom statsminister Mette Frederiksen har udtalt, at hele infrastrukturområdet ikke er det område, der står først for. Dermed tyder det på, at der ikke bliver forhandlet på infrastrukturområdet før i 2021. Det er ærgerligt, for de problemer og udfordringer, som borgerne i Helsted, Hornbæk og Vorup står i, er reelle og påvirker dem hver evigt eneste dag.

Det holder os ikke tilbage i Venstre. For nylig inviterede vi transportordfører Kristian Pihl Lorentzen til byen for ved selvsyn at se og høre problemerne. I forbindelse med tidligere budgetter har vi afsat kommunale midler til, at vi kan være medfinansierende i forhold til støjdæmpende foranstaltninger. Og så er jeg sikker på, at når forhandlingerne endelig kommer, så bider Venstre sig fast i forhandlingsbordet for at finde en løsning for borgerne i Helsted, Hornbæk og Vorup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce