Annonce
Debat

Hvornår tager man ansvar?

Læserbrev: Hvis man læser Velfærdslistens læserbrev af 6. juli, kunne man tro, at Socialdemokratiet er et kynisk parti, der ikke tænker på borgernes velfærd og ikke ønsker at tage ansvar. Det er selvfølgelig ingenlunde tilfældet. Indlægget, skrevet af Henrik Manero Hald, er typisk retorik fra Velfærdslisten, som bruger enhver lejlighed til at opskræmme borgerne og pudse deres egen glorie. Men når det kommer til at tage et reelt ansvar, må man kigge langt efter Velfærdslisten.

Socialdemokratiet som borgmesterparti tager ansvar for alle områder af kommunens mangfoldige virke, også ældreplejen.

På ældreområdet har vi blandt andet sikret, at der fortsat er 18 pladser på Tryghedshotellet, som er et særligt tilbud til syge og svage borgere, der udskrives fra hospitalet og fortsat har brug for specialiseret pleje eller aflastning.

Annonce

Vi har sørget for klippekort til aktiviteter for vores ældre medborgere, og vi har sikret, at der nu bliver bygget et helt nyt plejecenter i Dronningborg.

Disse ting har vi sikret, fordi vi tager ansvar. For selvfølgelig skal forholdene på vores plejecentre være i orden og skabe tryghed for både beboere og pårørende og dette gælder selvfølgelig også beboere og pårørende på Huset Nyvang.

Huset Nyvang, som er et specialiseret demensplejehjem med 60 boliger, kom desværre ikke fra start på den måde, som vi alle havde ønsket, håbet og set frem til.

Efter en hektisk opstart er der nu foretaget personale og ledelsesmæssige ændringer således, at den handleplan, der arbejdes ud fra nok skal lykkes.

Handleplanen indeholder flere tiltag senest i form af interviews, hvoraf de 27 var pårørendeinterviews, 6 beboer- og 46 medarbejderinterviews. Konklusionen på disse interviews peger netop på, at størstedelen af beboerne er glade og tilfredse med at bo i Huset Nyvang, og alle er enige om, at Huset Nyvang er godt på vej i processen, men at der er fortsat noget at arbejde med. Der arbejdes fortsat med målene i handleplanen og personalet og brugerrepræsentanter inddrages. Desuden holdes der informationsmøder for beboere og pårørende. Vi er aktuelt blevet kontaktet af pårørende, som er tilfredse, og som udtrykker frustration over de negative historier om gamle sager.

Vel vidende om tiltagene på Nyvang, skaber Velfærdslisten utryghed på en gammel sag, som vi er kommet ud af. Sørgeligt, men ikke overraskende at Velfærdslisten bevidst prøver at score politiske point.

Og endeligt. Når det kommer til at tage ansvar for kommunens budget, står Velfærdslisten hellere ude på sidelinjen og kaster med mudder, i stedet for at komme ind til forhandlingsbordet, der, hvor de virkelig kunne få indflydelse.

Henrik Manero Hald skriver, at Velfærdslisten gerne hjælper med at sikre ordentlige og værdige forhold i ældreplejen. Det ser vi frem til i Socialdemokratiet, når vi kommer til efterårets budgetforhandlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce