Annonce
Randers

Hygge i hallerne: 183 gamere spillede i Assentoft

Youtuber Anders B2000 aka Anders Lykke-Bertelsen fra Grenaa var speaker på LAN-partyet i Assentoft. Foto: Annelene Petersen

For tredje gang blev der holdt LAN-party i Assentofthallerne, og for tredje gang blev der sat deltagerrekord. Så nu er arrangørerne spændte på næste år ved samme tid.

Assentoft: Når man lørdag kom ude fra den frostklare luft kunne man med det samme fornemme lugten af gnu, når man trådte ind i Assentofthallerne. 183 spillere, i alderen fra otte til 48, men langt de fleste teenagere, var i færd med at spille på livet løs og havde været igang længe.

Hovedparten var lokale, men der var også spillere fra Aarhus, Aalborg og Odense.

Der var en stille summen og latter og snak gik hånd i hånd med koncentration.

På skærmene blev der spillet Fortnite, CS Go og Leaque of Legends.

Med ét lød der over højttaleren:

- Er I med på noget motion? Lad mig se jer oppe på scenen, I kan vinde noget, lokkede speakeren, Anders Lykke-Bertelsen, af de unge bedre kendt under navnet Anders B200. Han er youtuber, 18 år, fra Grenaa og har masser af seere på både Yotube og Switch, og er i øjeblikket under uddannelse på produktionsskole.

Scenen blev hurtigt fyldt af især de helt unge gamere. Opgaven lød på at danse de forskellige danse fra spillet Fortnite, og de unge gik til den, så de blev forpustede og høstede både smil og klapsalver fra dem, der nøjedes med at kigge på.

Annonce
Der var præmier at hente, når gamerne blev lokket op på scenen for at danse de kendte danse fra spillet Fortnite. Foto: Annelene Petersen

Ud af hulerne

Kasper Geert og Tommy Græsborg Nielsen er makkerparret, der har arrangeret weekenden med LAN-party. Det er tredje gang, at de gør det.

Og successen vokser, første år deltog der 95, næste gang 128 og denne gang havde hele 183 meldt sig til.

- Og vi har allerede bestilt hallerne næste år, lyder det fra Kasper Geert.

Formålet med spil-weekenden er at få de unge ud og ind i et fællesskab.

- Ja, ud af hulerne hjemme på værelserne. Her lærer de hinanden at kende, og de hygger sig godt sammen. Mange af spørgsmålene vi får inden weekenden, kommer fra forældrene, der vil høre om de må komme og hente børnene, så de kan sove derhjemme. Men når vi kommer til at de skal sove, vil de helst blive her, siger Tommy Græsborg Nielsen.

De to ildsjæle Kasper Geert (til højre) og Tommy Græsborg Nielsen har igen i 2019 opbygget et LAN-party under mottoet ?omegnens hyggeligste LAN?. 183 spillere mødte op. Foto: Annelene Petersen

Mario og pigerne

Man skal kigge langt efter pigerne. Der er kun en lille håndfuld, der spiller.

To af dem er Cecilie Bargsteen på 17 år og Kirstine Qvist på 18 år. De er i gang med at spille et antikveret Mario-spil på Wii, og de griner og hviner, mens Mario-figuren undgår sten, der hele tiden vil kvase ham.

- Jamen, vi er her, fordi det er sjovt og hyggeligt. Det er et godt arrangement. Vi tager godt nok hjem og sover, men kommer så igen om morgenen, lyder det fra de to piger, som har hevet nogle af drengene fra deres klasse med til spil-weekend.

Pigerne gider ikke de drabelige slåsspil, men synes det er mere hyggeligt at spille Mario og Sims.

Der var kun meget få piger med på spillerlisten. Her er det Cecilie Bargsteen og Kirstine Qvist, der spiller et gammelt Mario-spil på Wii. Foto: Annelene Petersen

Konkurrencer undervejs

Arrangørerne har lagt hovederne i blød for at underholde og aktivere deltagerne, så de ikke bare sidder bag skærmene hele weekenden.

Så der bydes på cola crash, hvor det gælder om at drikke en liter cola hurtigst. Det samme gælder med Cocio crash, burger crash og chili crash.

- Der er altid nogle, der kaster op, så vi har spande med på scenen, og det er noget, de unge synes er både sjovt at være med til og se på, siger Tommy Græsborg Nielsen.

Der er også konkurrencen kabinet kast, hvor det gælder om at smide gamle computere længst væk ude på petanquebanen.

- Spillerne har jo fine computere, som de virkeligt passer på, og derfor synes de det er sjovt at smadre computere, der bliver delt i småstykker, når de rammer jorden, siger Tommy Græsborg Nielsen.

Han forklarer, at de sørger for at lufte ud en gang i mellem, så lugten i hallen ikke bliver for stram.

- Der er godt nok badefaciliteter her, men det er jo teenagere, siger han og lader sætningen hænge i luften sammen med odeuren.

Fuld koncentration bag skærmen. Foto: Annelene Petersen
Det var især de helt unge, der var med på dansemove'sene. Foto: Annelene Petersen
Der blev især spillet Fortnite, CS Go og Leaque of Legends. Foto: Annelene Petersen
Den ene hal var omdannet til spillehal, mens den anden var delt op i sports-hal og soverum. Foto: Annelene Petersen
LAN-partyet går ud på at få de unge ud af hulerne i deres værelser og sammen i et fællesskab. Foto: Annelene Petersen
Assentofthallerne er allerede bestilt igen næste år til samme formål. Foto: Annelene Petersen
Der kommer hurtigt til at lugte lidt af gnu, når 183 personer, de fleste teenagere, er forsamlet på ét sted. Foto: Annelene Petersen
Det er sjovt for arrangørerne at opleve, at de små bliver hjulpet af de store, når der er teknikproblemer. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce